Kasteelruïne Valkenburg

Valkenburg is een oude vestingstad met een prachtige kasteelruïne bovenop de heuvel. Het is de enige hoogteburcht in Nederland en is dan ook letterlijk en figuurlijk het hoogtepunt van Valkenburg. De kasteelruïne ligt midden in het centrum en biedt een prachtig, panoramisch uitzicht over de stad. De geschiedenis van het kasteel gaat terug tot in de 11e eeuw. Na verschillende periodes van bouwen, verbouwen én vernietiging werd het kasteel definitief opgeblazen in 1672 door stadhouder Willem III die wou voorkomen dat het in vijandige handen zou vallen. Dwaal tijdens je bezoek doorheen de verschillende vertrekken van het oude kasteel en leer gaandeweg meer over de rijke geschiedenis van het bouwwerk. Zo bezoek je onder andere de ridderzaal, de verdedigingstoren, de vroegere kapel en de artilleriekamer. Voor kinderen is er een leuke speurtocht waarbij ze op een speelse manier meer te weten komen over de geschiedenis van het kasteel.

Praktisch

Adres: Daalhemerweg 27, 6301 BJ Valkenburg aan de Geul, Nederland

De kasteelruïne van Valkenburg ligt in het centrum van de stad. Parkeren kan best op één van de vele parkeerplaatsen rondom het centrum. Nadien kan je gemakkelijk te voet naar de kasteelruïne wandelen aangezien de stad niet echt groot is en het een plezier is om er doorheen te wandelen.

De kasteelruïne is dagelijks geopend vanaf 10.00 u. De sluitingstijd is variabel naargelang het seizoen en deze kan je best vooraf even checken op de website van het museum. Volwassenen betalen voor een bezoek aan de kasteelruïne 15,00 euro per persoon, kinderen van 4 t.e.m. 12 jaar betalen 12,00 euro en kinderen jonger dan 4 jaar krijgen gratis toegang tot de ruïne.

Meer informatie

Meer informatie over de kasteelruïne van Valkenburg vind je op de website, Facebook of Instagram pagina van het museum.

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

%d bloggers liken dit: