Drielandenpunt

Een man in Duitsland, een zoon in Nederland en een dochter in België: in het drielandenpunt kan dit! Hier komen namelijk de grenzen van Duitsland, Nederland en België samen en kan je letterlijk van het ene land naar het andere springen. Het is met een hoogte van 323 meter tevens het hoogste punt van Nederland. Hoewel de grenspaal hier natuurlijk de grootste publiekstrekker is, zijn er in de buurt nog andere leuke dingen te doen. Er zijn diverse uitkijktorens die je een mooi zicht bieden over de omgeving, er is een groot labyrint waar je heerlijk kan verdwalen, er is een leuke speeltuin, een terras met diverse eet- en drankgelegenheden en in het bos rondom het drielandenpunt zijn er verschillende wandelroutes uitgestippeld.

Eerlijk gezegd: het drielandenpunt is leuk om een keer gezien te hebben, maar daar blijft het voor mij dan ook bij. Het drielandenpunt is een echte toeristische trekpleister en tijdens ons bezoek op een zondagmiddag was het voor mij net iets te druk. De horecagelegenheden op het plein zijn echt gericht op groten getale toeristen en stralen hierdoor geen gezelligheid uit. De speeltuin is erg leuk voor kleinere kinderen, maar onze kinderen wilden liever naar het labyrint. Dit vond ik dan weer net te duur voor wat het was, dus dit lieten we ook links liggen. Wel beklommen we de 34 meter hoge Wilhelminatoren aan de Nederlandse kant van de grens en genoten hier even van het prachtige uitzicht.

Hoewel het voor ons niet echt een groot succes was, is het wel een plek die je eens gezien moet hebben als je in de buurt bent. Bedenk gewoon vooraf goed wanneer je gaat en kies een rustig moment uit.

Praktisch

Adres: Viergrenzenweg 97, 6291 BM Vaals, Nederland

Er zijn verschillende (betalende) parkings rondom het drielandenpunt. Wij parkeerden onze wagen gratis aan de Wilhelminatoren en wandelden van hieruit verder naar het drielandenpunt.

Het drielandenpunt zelf kan je het hele jaar door gratis bezoeken. Het labyrint is dagelijks geopend van 1 april t.e.m. 1 november van 10.00 u tot 18.00 u. Buiten deze periode is het labyrint geopend in weekends en vakanties als het weer het toelaat. Volwassenen betalen voor een tocht door het labyrint 6,00 euro per persoon, kinderen t.e.m. 12 jaar betalen 5,00 euro per persoon en kinderen jonger dan 4 jaar krijgen gratis toegang. De Wilhelminatoren is dagelijks geopend van 10.00 u tot 20.00 u. De toegangsmunten voor de toren kan je verkrijgen in het aangrenzende restaurant en kosten 3,50 euro per persoon.

Meer informatie

Meer informatie over het drielandenpunt vind je terug op deze website.

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

%d bloggers liken dit: