Middelheimmuseum

Het Middelheimmuseum in Antwerpen is een speciale plek waar kunst en natuur hand in hand gaan. Vooraleer je afhaakt bij het lezen van het woord “museum”, het Middelheimmuseum is geen duf, donker museum, maar een beeldenpark van maar liefst 30 hectare groot dat zo’n 400 kunstwerken omvat. Als je in de buurt van Antwerpen bent, is een bezoek aan het Middelheimpark met zijn bijzondere collectie hedendaagse kunst altijd een omweg waard.

De geschiedenis van het Middelheimmuseum

In 1950 organiseerde de stad Antwerpen in het Middelheimpark een internationale openluchttentoonstelling voor beeldhouwkunst. Het was de aanzet om in het park permanent beelden tentoon te stellen. Na meer dan vijftig jaar verzamelen vind je hier een indrukwekkende collectie moderne beeldhouwkunst. Er is een vaste collectie, maar er worden ook regelmatig tijdelijke tentoonstellingen georganiseerd. Of je nu op zoek bent naar kunst, rust of natuur: hier vind je alles op één plek.

Op ontdekking in het museum

Om het Middelheimmuseum te ontdekken kan je zelf een wandelroute uitstippelen en je gaandeweg laten verrassen, maar je kan ook een plattegrond van het Middelheimmuseum bij de hand houden. Aan de hoofdingangen vind je een kast met een plattegrond van het park en brochures en plattegronden om mee te nemen. Op de plattegrond zie je waar de belangrijkste beelden te vinden zijn. Zo kan je gemakkelijk een eigen route uitstippelen langs je favoriete beelden. Wie graag wat meer achtergrondinformatie krijgt bij de verschillende kunstwerken, kan de Middelheim App downloaden. Deze app leidt je rond in het museum en geeft je wat meer uitleg bij de kunstwerken.

Praktisch

Adres: Middelheimlaan 61, 2020 Antwerpen

De toegang tot het Middelheimmuseum is volledig gratis. Het museum is alle dagen open, behalve op maandag. Het museum is uitzonderlijk geopend op paasmaandag en op pinkstermaandag. De openingsuren van het museum zijn afhankelijk van het seizoen. Een overzicht van de precieze uren vind je op de website van het Middelheimmuseum. Parkeren kan gratis op de Beukenlaan.

Meer informatie

Meer informatie over het Middelheimmuseum vind je op hun website. Ook op Facebook en Instagram vind je meer informatie, leuke evenementen en foto’s.

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

%d bloggers liken dit: