Op wandelzoektocht met De Kiekeboes

De Kiekeboes zijn 45 jaar en dat vieren ze graag samen met al hun fans. Op het kloosterdomein van de Zusters Franciscanessen te Wuustwezel kan je een leuke wandelzoektocht met De Kiekeboes doen. De toeristische dienst van Wuustwezel heeft in samenwerking met het provinciebestuur, Kempens Landschap, A World of Fun en Standaard Uitgeverij een wandelroute van 2,5 km uitgestippeld. Via deze route ontrafel je niet enkel het mysterie van De Kiekeboes, maar ontdek je ook het mooie natuurdomein van de Franciscanessen.

Het verhaal

Na 45 jaar van doldwaze avonturen heeft Marcel Kiekeboe te kampen met een burn-out. Van de dokter moet hij het wat rustiger aan doen en Marcel Kiekeboe besluit om elke dag te gaan wandelen. Voor die wandeling kiest hij het voormalig kloosterdomein van de Franciscanessen in Wuustwezel uit. Samen met zijn familie ontdekt hij gaandeweg het voormalige kloosterdomein. Onderweg beleven ze natuurlijk weer allerlei avonturen en jij kan helpen om het mysterie van De Kiekeboes te ontrafelen.

De opdracht

Langs de wandeling staan 21 borden opgesteld met een stukje stripverhaal, weetjes over De Kiekeboes, wat informatie over het domein en natuurlijk telkens een vraag die je moet beantwoorden. Als je na de wandeling alle vragen correct hebt beantwoord, kan je een slogan vormen met de gevonden letters en cijfers.

Noteer zeker je gegevens op het antwoordformulier, want je maakt kans op enkele leuke prijzen. Zo kan je een verblijf voor 4 personen in het hotel Soll Cress in Sint-Idesbald winnen of wie weet ontvang jij wel een leuk pakket met 10 stripboeken van De Kiekeboes.

Praktisch

Adres: Bredabaan 737, 2990 Wuustwezel

Deze wandelzoektocht loopt van 1 augustus 2022 tot 1 maart 2023. Deelnemen is volledig gratis. Je kan het wedstrijdformulier verkrijgen bij de toeristische dienst van de gemeente Wuustwezel, in het sociaal huis of bij WZC Amandina. Je kan het wedstrijdformulier eventueel ook zelf downloaden en afprinten via deze link.

Meer informatie

Meer informatie over deze wandelzoektocht vind je op de website van de gemeente Wuustwezel of op de website van Kempens Landschap.

Eén opmerking over 'Op wandelzoektocht met De Kiekeboes'

  1. Zeer toffe wandelzoektocht! Ook zonder zoektocht, mooi natuurdomein.
    Was weer een goeie tip om met de kleinkinderen een fijne vakantienamiddag door te brengen.

    Geliked door 1 persoon

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

%d bloggers liken dit: