Vliegtuigen spotten op Brussels Airport

Met het goede weer van de afgelopen dagen wou ik echt wat tijd buiten spenderen. Ik had hiervoor de perfecte uitstap gevonden en nee, het is eens een keer niet gaan wandelen… Wij gingen vliegtuigen spotten op Brussels Airport! Brussels Airport heeft speciaal voor liefhebbers van vliegtuigen twee spottersplatformen geïnstalleerd die een mooi uitzicht op de start- en landingsbanen bieden. De spottersplaatsen liggen op slechts enkele minuten afstand van elkaar, dus je kan een bezoek aan de platformen gemakkelijk combineren.

Spottersplaats 01/19

Dit spottersplatform is het meest interessant om met kinderen te doen. Naast het spottersplatform zelf vind je hier ook een miniatuurversie van Brussels Airport met start- en landingsbanen en een verkeerstoren. Hier kunnen kinderen hun fantasie de vrije loop laten gaan. Voor de ietwat grotere kinderen is er ook een speelbos waarin ze volop kunnen ravotten. Vanop het spottersplatform heb je niet enkel een mooi uitzicht over baan 01/19, maar ook over Brussel. Wij zagen zelfs het Atomium in de verte! Nadat we een uurtje op de spottersplaats hadden rondgelopen, merkten we dat er toch niet zo heel veel beweging op de banen was. We besloten het nabijgelegen spottersplatform 25L/07R te gaan verkennen.

Adres: Namenstraat 100, 1934 Zaventem

Spottersplaats 25L/07R

Dit spottersplatform biedt absoluut het beste zicht over de start- en landingsbanen van Brussels Airport. Daarnaast is hier helaas niets te beleven voor kinderen. Maar als jouw kinderen net zoals die van mij gek zijn op vliegtuigen, dan hebben ze hier meer dan voldoende vertier.

Adres: Tervuursesteenweg 300, 1820 Steenokkerzeel

Handige tools

Check voor vertrek eerst op de website van Brussels Airport Traffic Control welke banen op dat moment in gebruik zijn. Zo ben je zeker dat je op de spottersplaats vliegtuigen zal kunnen spotten.

De website van Flightradar is ook erg handig als je vliegtuigen gaat spotten. Hier zie je live welke vliegtuigen aankomen, van waar het vliegtuig komt, hoe hoog het vliegt enz.

Meer informatie

Meer informatie over de spottersplaatsen vind je terug op de website van Brussels Airport.

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

%d bloggers liken dit: