De Uitlegger

Natuurdomein De Uitlegger is een prachtig gebied waar natuur en geschiedenis hand in hand gaan. Want naast het bos vind je hier ook een enorme vijver. En die is wel op een erg unieke manier ontstaan. In de jaren ’20 besloot de toenmalige eigenaar om de vele bunkers uit WO I te bedekken met aarde waarbij het vijvercomplex werd uitgegraven. De overgebleven bunkers worden vandaag door vleermuizen gebruikt als overwinteringsplaats. De bunkers zijn echter niet het enige overblijfsel van de oorlog. Een militaire spoorlijn doorkruist ook het gebied. Dit militaire spoor werd gebouwd om gemakkelijk goederen, materieel en troepen naar de kazerne te vervoeren. Vandaag wordt de spoorlijn enkel nog recreatief gebruikt via spoorfietsen. Ook de Antitankgracht loopt door het natuurdomein en zorgt voor een bijzondere biotoop met heel wat zeldzame dieren en planten.

Praktisch

Adres: Sionkloosterlaan 36, 2930 Brasschaat

Ook in Kapellen is er in de Heidestraat-Zuid thv nr. 159 toegang tot het domein.

De wandelroute rondom de vijver is 3,5 km lang. Je kan echter zelf kiezen hoe lang je de wandeling maakt, want onderweg kom je langs enkele doorsteekpaadjes waardoor je de route eventueel wat kan inkorten. Het wandelpad is voldoende breed en verhard, waardoor ook een wandeling met de buggy of een rolstoel geen enkel probleem vormt.

Meer informatie

Meer informatie over deze wandeling en dit domein vind je op de website van het Agentschap voor Natuur en Bos.

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

%d bloggers liken dit: