Klompenbelevingspad

Heb jij ooit al eens op echte, authentieke houten klompen gewandeld? Ik alvast niet… Het was nochtans het schoeisel bij uitstek van onze voorouders, maar tegenwoordig zijn de klompen volledig uit het straatbeeld verdwenen. Alhoewel…

Eerbetoon aan de klomp

In Laakdal werd een heel museum gewijd aan de houten klomp. Klompenmuseum Den Eik werd opgericht als eerbetoon en herinnering aan de klompenmakers die in de 19e en 20e eeuw Laakdal en omstreken van schoeisel voorzagen. In het museum kom je meer te weten over de geschiedenis van de klompenmakerij en leer je hoe klompen gemaakt werden. Je kan er zelfs een paar houten klompen op maat kopen…

Foto van Klompenmuseum Den Eik

Trek je stoute klompen aan

In het bos achter het klompenmuseum werd een klompenbelevingspad aangelegd. Bezoekers kunnen in het museum hun schoenen omruilen voor een authentiek paar houten klompen en kunnen vervolgens zelf ontdekken hoe (on)handig die dingen eigenlijk zijn. Een tocht door het bos over verschillende ondergronden en vol avontuurlijke belevingselementen zorgen voor een unieke ervaring.

Praktisch

Adres: Hoeve Den Eik 3, 2431 Laakdal

Klompenmuseum Den Eik is van april tot oktober geopend op zaterdag en zondag van 13.30 u tot 17.00 u. Buiten de openingsuren van het museum is het verboden het klompenbelevingspad te betreden.

Volwassen betalen voor deze authentieke klompenervaring 3,50 euro. Kinderen van 3 tot 12 jaar kunnen deelnemen voor 3,00 euro. Deze prijs omvat zowel toegang tot het klompenmuseum als deelname aan het klompenbelevingspad.

Meer informatie

Meer informatie over het klompenmuseum en het klompenbelevingspad vind je op de website van Klompenmuseum Den Eik.

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

%d bloggers liken dit: