Het Viersels Gebroekt

Het Viersels Gebroekt ligt in de vallei van de Kleine Nete. Je kan het domein van 30 hectare verkennen via een bewegwijzerd wandelpad. Het Viersels Gebroekt werd in het verleden ingericht als vloeiweide en herbergt vandaag nog steeds zeldzame dieren en planten die leven in waterrijke gebieden. Het is het ideale decor voor een ontspannende natuurwandeling. En dat is wat wij deden… Genieten!

Praktisch

Adres: Nijlensesteenweg, 2520 Ranst

Parkeren deden wij langs de Nijlensesteenweg. Hier kan je de wandeling aanvatten bij het betonnen bruggetje dat over de beek loopt. Wij hebben geen bewegwijzerde wandeling gevolgd, maar hebben gewoon het reeds platgelopen wandelpad gevolgd. Uiteindelijk hebben we een mooie wandeling van zo’n 3,6 km gemaakt die deels door het Viersels Gebroekt liep en deels langs het Netekanaal.

Meer informatie

Meer informatie over het Viersels Gebroekt en diverse bewegwijzerde wandelingen in de buurt vind je op de website van Natuurpunt.

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

%d bloggers liken dit: