Center Parcs De Haan (BE)

Een weekendje Center Parcs De Haan stond al veel langer gepland, maar door de coronapandemie hebben we onze boeking jammer genoeg twee keer moeten annuleren. We waren dan ook enorm blij dat we onze voucher eindelijk konden inruilen voor een weekend vol quality time en fun.

Sunparks werd Center Parcs

Het vakantiepark in De Haan bestaat al sinds 1989, maar werd in het verleden uitgebaat door Sunparks. Ondertussen werd het park echter overgenomen door Center Parcs en kreeg het een volledige facelift. Zo werden de cottages volledig gestript en kregen ze een nieuwe vloer, badkamer, keuken en meubilair. Ook de Market Dome en het zwembad kregen een make-over. Center Parcs De Haan was geboren…

Verblijf in comfort, premium of VIP stijl

Center Parcs De Haan biedt verschillende vakantiehuisjes aan met elk hun eigen kenmerken en eigen prijsklasse. De Comfort Cottage is het basismodel, boek je een Premium Cottage dan kan je genieten van enkele extra’s, zoals een Nescafé Dolce Gusto in de keuken, een tweede TV in één van de slaapkamers en de bedden zijn bij aankomst reeds opgemaakt. Kies je voor een VIP Cottage, dan krijg je elke morgen verse broodjes, gratis streaming wifi, een privésauna, bubbelbad, regendouche en een keuken-, handdoeken- en verzorgingspakket. De verschillende cottages variëren ook in het aantal personen die er kunnen verblijven.

Wij verbleven 3 nachten in een Premium Cottage voor vier personen. Onze cottage was heerlijk ruim, gezellig ingericht en voorzien van een privétuin. De perfecte uitvalsbasis voor een weekendje plezier!

Bij het inchecken kregen we geen sleutel, maar wel vier armbandjes overhandigd. Met deze armband kan je de deur van je cottage openen, krijg je toegang tot de Aqua Mundo en Baluba en sluit je de lockers in het zwembad af. Super gemakkelijk en je hoeft niet meer te jongleren met sleutels, kaartjes en munten.

Activiteiten op het domein

Eén ding is zeker, van verveling is geen sprake! In Center Parcs is er altijd wel wat te doen, zowel voor jong als oud en zowel bij zon als regen. En dat is ook bij Center Parcs De Haan niet anders! Een groot deel van deze activiteiten is zelfs inbegrepen bij je boeking.

Op de eerste plaatst is er natuurlijk het tropisch zwemparadijs Aqua Mundo. De Aqua Mundo werd na overname door Center Parcs volledig gerenoveerd. Er werd een nieuw dak geplaatst, de tegels werden vervangen en er werd een nieuwe wildwaterbaan toegevoegd. Verder vind je in de Aqua Mundo een golfslagbad, buitenbad, glijbanen, kinderbad en bubbelbaden. Dorst gekregen van al dat zwemmen? Dan kan je bij Grabber Joe’s Laguna Café terecht voor een drankje en een kleine snack.

Is het weer even wat slechter? Dan kan je met je kinderen terecht in de Baluba, een indoor speelparadijs voor kinderen tot 11 jaar. Er zijn klimrekken, glijbanen, trampolines, een speelvulkaan en gigantische ballenbak. Ook hier krijgt verveling geen kans!

Nog niet uitgespeeld? Dan kan je terecht in één van de vele speeltuinen doorheen het park. Er is altijd wel een speeltuin te vinden in de buurt van jouw cottage. Vlak bij de Market Dome vind je een extra grote speeltuin.

Op het park bevindt zich ook een kinderboerderij met allerlei leuke dieren, waaronder konijnen, geiten, schapen, varkens, kippen en een koe.

En natuurlijk mogen Orry en zijn vrienden niet ontbreken. Zij organiseren speciaal voor de kinderen shows en activiteiten op verschillende momenten.

Daarnaast zijn er diverse andere activiteiten die je tegen betaling kan doen. Een greep uit het aanbod: fietsverhuur, bowling, boogschieten, minigolf, badminton, tafeltennis, lasershooting, kids safari en diverse kinderworkshops. In de Center Parcs app vind je hierover alle informatie en kan je desgewenst ook gemakkelijk een activiteit boeken.

Gezellig kokkerellen of lekker uit eten

Van al die activiteiten krijg je natuurlijk grote honger… Je kan zelf kokkerellen in je cottage of genieten van een lekkere barbecue op je terras. Je hoeft hiervoor geen auto vol boodschappen mee te nemen, want in de Daily Foodstore vind je alles wat je nodig hebt. Voor diegenen die liever de beentjes onder tafel schuiven, zijn er op het domein ook enkele opties voorzien. Bij Frites Affairs kan je terecht voor heerlijke verse frietjes, hamburgers en andere snacks, bij The Market restaurant kan je elke dag terecht voor een uitgebreid buffet, op de kaart van het Grand Café vind je dan weer verschillende broodjes, salades en diverse warme gerechten en in Nonna’s Family Pizza é Pasta kan je terecht voor een heerlijke pizza of pasta. Keuze genoeg!

Ook voor het ontbijt zijn er diverse opties. Ofwel ga je naar The Market restaurant voor een uitgebreid ontbijtbuffet, ofwel nuttig je jouw ontbijt in je cottage. In de Daily Foodstore kan je alles vinden voor een uitgebreid ontbijt. Geen zin om ’s morgens vroeg naar de supermarkt te gaan? Dan kan je ook jouw ontbijt aan de deur van jouw cottage laten leveren. Lekker gemakkelijk!

Op een boogscheut van het strand

Hoewel er in het park veel te beleven valt, moet je ook zeker eens naar het strand gaan! Je bent tenslotte aan zee… Op slechts enkele kilometers afstand van het park vind je de zeedijk van De Haan. Voor ons was het de eerste keer dat we De Haan bezochten, en het is ons enorm goed bevallen. Hier vind je geen grote flatgebouwen op de zeedijk, maar wel prachtige huizen in Belle Epoque stijl. Een bezoekje aan het strand van De Haan is een absolute must tijdens je verblijf in Center Parcs.

Het verdict

Wij hebben enorm genoten van ons verblijf op Center Parcs De Haan. Het park is een pak kleiner dan de andere parken van Center Parcs die we al bezochten, maar dan maakt het net gezellig. Onze cottage was prachtig vernieuwd en het domein was erg verzorgd. Er is een groot aanbod aan activiteiten waardoor je je geen minuut hoeft te vervelen. Natuurlijk waren er ook enkele puntjes waar in de toekomst nog wat aandacht aan besteed kan worden, zoals de te kleine parking, te weinig eetplaatsen in de restaurants in verhouding met het aantal gasten en bij Nonna’s Family Pizza é Pasta moesten we wel erg lang wachten op onze bestelling. Maar na afloop van ons (uiteraard veel te kort) weekendje in Center Parcs De Haan kijken we enkel tevreden terug. We hebben erg genoten van onze tijd samen en het park is wat mij betreft een absolute aanrader!

Praktisch

Adres: Wenduinesteenweg 150, 8420 De Haan

Meer informatie

Meer informatie over Center Parcs De Haan vind je op hun website.

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

%d bloggers liken dit: