De Gouden Kat van Don Quichot

Voor de kleine avonturiers onder ons hebben wij nog een leuke tip: een schattenzoektocht in Kattenbos in Lommel. Kattenbos is een onderdeel van Bosland, het grootste avonturenbos van Vlaanderen waar kinderen baas zijn. Dit prachtig stukje natuur ligt uitgestrekt over vier gemeentes: Lommel, Hechtel-Eksel, Pelt en Peer. Je kan het natuurgebied ontdekken via verschillende uitgestippelde wandelingen, maar voor gezinnen met kinderen is de schattenzoektocht De Gouden Kat van Don Quichot een echte aanrader.

Het verhaal

Op één van zijn verre reizen krijgt Don Quichot een gouden kat van een rijke farao. De gouden kat had magische krachten en mocht zeker niet in handen vallen van bandieten. Omdat de farao zelf op de vlucht was voor rovers, vroeg hij aan Don Quichot om de kat in veiligheid te brengen en te verstoppen. Dat deed hij in Kattenbos. Ga mee op avontuur met Don Quichot en probeer de gouden kat te beschermen van de rovers.

Op avontuur

Voor deze schattenzoektocht werden twee wandelroutes uitgestippeld:

  • de blauwe tocht is een wandeling van 2,5 km en is geschikt voor buggy’s
  • de rode tocht is een uitgebreidere wandeling van 6,0 km vol avontuur

Wij kozen voor de rode tocht en vertrokken vanop de parking samen met Don Quichot op avontuur. De rode (of blauwe) pootjes duiden aan in welke richting je moet wandelen. Kom je onderweg een gouden pootje tegen, dan moet je een opdracht uitvoeren. De opdracht zit telkens verstopt in een vogelkastje dat ergens in de buurt van het gouden pootje hangt. Als je de opdracht goed uitvoert, bekom je een cijfer dat je later nodig hebt om de geheime code te kraken.

De wandeling bracht ons langs alle mooie plekken van Kattenbos en leidde ons uiteindelijk (hoe kan het ook anders als je met Don Quichot op pad bent) naar een prachtige windmolen uit 1797. Na het uitvoeren van 13 originele opdrachten lukte het ons uiteindelijk om de geheime code te kraken en de schat te openen.

De schattenzoektocht De Gouden Kat van Don Quichot is ondertussen al enkele jaren oud en dat merk je wel. De meeste vogelkastjes zijn ondertussen stuk en kunnen wel een opknapbeurt gebruiken. Gelukkig leggen de avonturiers de deurtjes waar de opdracht op genoteerd staat telkens mooi terug op hun plek. De vogelkastjes zijn best goed verstopt, dus kijk goed achter elke boom om er geen enkele te missen. Mocht je onderweg toch een vogelkastje gemist hebben: geen paniek! Bij de schat zelf kan je nog een laatste tip vinden waarmee je de geheime code alsnog kan kraken.

Praktisch

Adres: Zandstraat 36, 3920 Lommel

De wandelingen starten op de parking ter hoogte van de Zandstraat in Lommel. Je vindt alle praktische informatie met betrekking tot de schattenzoektocht ook op het startbord aan het begin van het wandelpad.

Deelname aan de schattenzoektocht is gratis. Je dient de oplossingen van de opdrachten wel ergens te noteren, dus breng een balpen en stukje papier mee of noteer alles in je GSM. Op het einde van de zoektocht kunnen de kinderen bij de schat een beloning meenemen. Hiervoor heb je 20 cent per kind nodig.

Meer informatie

Alle praktische informatie over Kattenbos en de schattenzoektocht De Gouden Kat van Don Quichot vind je op de website van Lommel of Visit Limburg.

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

%d bloggers liken dit: