Suske en Wiske Museum

Wie heeft er nooit een stipverhaal van Suske en Wiske gelezen toen hij klein was? Ook onze kinderen kennen dit vrolijke duo en hun vele vrienden. Het idee om een bezoek te brengen aan het Suske en Wiske Museum in Kalmthout werd dan ook met heel veel enthousiasme onthaald.

In het huis waar Willy Vandersteen vroeger woonde en werkte, vind je nu het Suske en Wiske Museum. Het werd voor het eerst geopend op 29 november 1997 en werd sindsdien meermaals gerenoveerd. Vandaag is het Suske en Wiske Museum een leuk, hedendaags, interactief doe-museum waar zowel kinderen als volwassenen op een speelse manier de wereld van het stripverhaal kunnen ontdekken.

Omwille van de huidige coronamaatregelen is het momenteel enkel mogelijk om het museum met je eigen gezinsbubbel te bezoeken. Aan het begin van de striptoer krijgt elke gezinsbubbel een kleur toegewezen. Elk gezin bewandelt zo zijn eigen route doorheen het museum. De striptoer is dus echt coronaproof!

Wij kregen de donkergroene route toegewezen. In de eerste kamer werden we begroet door de digitale versie van Willy Vandersteen. Hij vertelde wat meer over zichzelf en zijn rijk gevulde carrière. Nadien begon de striptoer echt. In elke kamer werden we opgebeld door Willy Vandersteen waarbij hij ons uitdaagde om bepaalde opdrachten uit te voeren. Zo moesten we een stripfiguur ontwerpen, een puzzel maken, het nieuws lezen, een spelletje ‘Wie is het’ spelen en nog veel meer. Een tijdreis in de enige echte teletijdmachine mocht natuurlijk niet ontbreken.

Op het einde van de striptoer hebben we een waanzinnig leuk avontuur beleefd én hebben we ons eigen stripverhaal gecreëerd waar we zelfs een klein rol in speelden. Deze mochten we als aandenken mee naar huis nemen.

Praktisch

Adres: Beauvoislaan 98, 2920 Kalmthout

De striptoer duurt ongeveer 2 uur. Door de coronamaatregelen is het verplicht om vooraf een tijdslot te reserveren. In het weekend start er een striptoer om 10.00 u en om 14.00 u, op woensdag is er enkel een striptoer om 14.00 u.

Kinderen van 4 t.e.m. 7 jaar betalen 5,00 euro inkom, vanaf 8 jaar betaal je 7,00 euro. Kinderen jonger dan 4 jaar mogen gratis deelnemen aan de striptoer.

Parkeren kan gratis op het museumterrein.

Meer informatie

Alle praktische informatie over het Suske en Wiske Museum vind je op hun website. Ook op hun Facebook en Instagram account vind je informatie, leuke evenementen en mooie foto’s.

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

%d bloggers liken dit: