Verwonderende voetschrapers

Voetschrapers! Het zegt u niet veel? Die dingen waren vroeger standaard aanwezig naast de voordeur bij herenhuizen en werden gebruikt om vuil van je schoenen te schrapen alvorens je binnen ging. Tegenwoordig zijn de voetschrapers wat in verval geraakt en vangen ze voornamelijk vuil en stof. Maar daar heeft kunstenares Elke Lemmens verandering in gebracht.

In Antwerpen maakt Elke van de traditionele voetschrapers prachtige kunstwerkjes. Dit doet ze in samenspraak met de bewoners van de gevel. Ze gaat een gesprek aan met de bewoners en vist naar persoonlijke verhalen die ze kan gebruiken voor het maken van een mooi tafereel.

Intussen telt Antwerpen een dozijn opgemaakte voetschrapers. Tegen het voorjaar wil Elke zo’n 50 stuks afgewerkt hebben doorheen de stad. Wij gingen alvast op zoek naar de eerste twaalf exemplaren.

Wil je zelf ook op zoek gaan naar deze prachtige kunstwerkjes? Ga dan naar de website https://streetartcities.com of download de app. Vul Antwerpen in bij stad en filter op artiest ‘Hausgemacht’. Vervolgens vind je alle huidige opgemaakte voetschrapers op kaart. De huisnummers staan niet altijd vermeld bij de kunstwerkjes, maar dit maakt de zoektocht net zo spannend. Meer informatie over het project vind je ook op de Facebookpagina van Verwonderende voetschrapers.

Eén opmerking over 'Verwonderende voetschrapers'

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

%d bloggers liken dit: