Door Kabouterogen

In de aanloop naar Kerstmis staat er elk jaar één activiteit met stip in onze agenda genoteerd: het kerstgebeuren in Zoersel. Comité Den Overkant zorgt ondertussen reeds enkele jaren voor een prachtig ontworpen kerstbos, telkens in een nieuw thema. Zo was er in 2018 de trollenwandeling, in 2019 werd het verhaal van de kleine prinses verteld en dit jaar is er de wandeling Door Kabouterogen, waar je ondergedompeld wordt in de wereld van kabouters, insecten en bosdieren.

Het Zoersels kerstverhaal

De wandeling start aan de boskapel. Hier wordt het Zoersels kerstverhaal verteld, waarbij het originele verhaal gecombineerd wordt met historische dorpsfiguren.

Door Kabouterogen

Na het kerstverhaal begint wat verderop de wandeling Door Kabouterogen. Tijdens deze wandeling maak je kennis met Kobbe, die zich door de corona thuis stierlijk zit te vervelen. Om de verveling tegen te gaan, gaat hij naar het bos op zoek naar de dieren die er wonen. Alle avonturen die hij onderweg beleeft worden uitgebeeld via prachtige in elkaar geknutselde taferelen. Deze taferelen worden gemaakt van oude voorwerpen en allerhande spullen, zoals lepels, tandwielen, oud ijzer, moersleutels, blikjes, … Bij elk tafereel staan er ook infopanelen en QR-codes voor extra uitleg.

Kinderen kunnen ook deelnemen aan een leuke wedstrijd. Er worden allerlei vragen gesteld over de verschillende taferelen die je onderweg ziet. Als je op het einde alle antwoorden hebt gevonden, kan je met de gevonden letters twee woorden vormen. De wedstrijdformulieren vind je in de boskapel. Op het einde van de wandeling kan je jouw ingevulde formulier in het varken deponeren.

Een echte aanrader

Hierbij nog even een dikke proficiat aan comité Den Overkant voor de realisatie van dit juweeltje! Het zat weer zo mooi in elkaar… De kinderen hebben er echt van genoten en hebben op de koop toe een heleboel bijgeleerd. Jullie hebben wederom prachtig werk geleverd en wij komen volgend jaar zeker terug!

Een warme oproep

Nog even een warme oproep… Op het einde van de wandeling hebben bezoekers de mogelijkheid om een vrije gift te doen in het varken. Met de opbrengst hiervan kan buurtcomité Den Overkant een nieuw werkjaar en nieuwe wandeling bekostigen. Het comité financiert alles zelf! En met het wegvallen van de winterbar ten gevolge van de coronamaatregelen zijn vrije giften nu extra belangrijk. Dus ben je ook zo onder de indruk van het werk van buurtcomité Den Overkant en wil je volgend jaar opnieuw hun creativiteit bewonderen? Doe dan een gift groot of klein in het varken!

Praktisch

Adres: Herentalsebaan 161, 2980 Zoersel

Het kerstgebeuren start aan de boskapel in Zoersel, op de Herentalsebaan vlak bij het kruispunt met de Uitweg. De wandeling is voor iedereen gratis toegankelijk. Er wordt gevraagd om te allen tijde rekening te houden met de coronamaatregelen. Zo is onder andere het dragen van een mondmasker verplicht gedurende de volledige wandeling. Je kan het kerstgebeuren nog bezoeken tot 6 januari 2021. Zeker doen!

Eén opmerking over 'Door Kabouterogen'

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

%d bloggers liken dit: