Klein Schietveld

Gisteren werden de nieuwe wandelschoenen van de kinderen geleverd. Die moesten we vandaag uiteraard uitgebreid inlopen en uittesten. En dat deden we tijdens een leuke herfstwandeling aan het Klein Schietveld in Brasschaat.

Klein Schietveld is wel een misleidende naam, want het domein is met zijn 900 hectare allesbehalve klein. Het Klein Schietveld heeft zijn naam te danken aan de nabijheid van het grotere domein Groot Schietveld in Brecht. Maar Klein Schietveld moet zeker niet onderdoen! In tegenstelling tot Groot Schietveld is dit militaire domein deels toegankelijk en kan je er prachtig wandelen en fietsen. Je kan er zelfs spoorfietsen en zo het domein op een hele andere manier ontdekken.

Via de link onderaan kan je de plattegrond van domein met de verschillende bewegwijzerde wandelingen downloaden. Wij kozen voor de rode route.

Op deze route kom je onderweg allerlei leuke, interessante en verrassende zaken tegen. Zo start je aan het Gunfire Museum, kom je voorbij het Fort van Brasschaat en wandel je langs een oude militaire spoorlijn. Uniek en bijzonder, maar vooral heel leuk en zeker een aanrader!

Praktisch

Adres: Licht Vliegwezenlaan 3, 2930 Brasschaat

Je kan gratis parkeren op de parking aan de Licht Vliegwezenlaan ter hoogte van het Gunfire Museum. De rest van het gebied is afgesloten met een slagboom en verboden voor autoverkeer. 

Meer informatie

Alle informatie over Klein Schietveld vind je op de website van Agentschap voor Natuur en Bos. Hier kan je tevens een plattegrond met de diverse bewegwijzerde wandelingen downloaden.

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

%d bloggers liken dit: