Keimannetjesland

Vandaag trokken we naar Keimannetjesland in Balen. In recreatie- en natuurpark Keiheuvel kan je deelnemen aan een leuke ontdekkingstocht die speciaal voor kleine avonturiers vanaf 4 jaar werd ontwikkeld. De Keimannetjes, kleine kaboutertjes met hoofdjes van steen, spelen de hoofdrol in deze wandeling van slechts 1,7 kilometer. De Keimannetjes slapen onder de grond bij Moeder Aarde en zorgen samen met haar voor alles in de natuur. Tijdens de Keimannetjeswandeling kunnen de kinderen zelf ontdekken hoe belangrijk het is om zorg te dragen voor de natuur.

Vanop de parking volg je de kleine Keimannetjes op de grond tot aan het begin van de wandeling. Hier staat een informatiepaneel van Keimannetjesland en kunnen de kinderen een begeleidend boekje met opdrachten meenemen. Aan elke arm gaat een gekleurd armbandje zodat ze zelf de weg kunnen vinden tijdens de wandeling. Want de weg wordt hier niet aangegeven via klassieke pijlen, maar wel via diverse elementen uit de natuur. Zo moet je naar links als een blaadje ziet, bij een bloempje moet je rechtsaf en bij een eikel ga je rechtdoor. Deze symbolen tonen als een soort geheimschrift de weg door het gebied en maken zo het wandelen zelf al tot een avontuur. Wanneer je een paddenstoel ziet, is het tijd voor een opdracht!

Onderweg kom je allerlei leuke doe-opdrachten en toffe speelelementen tegen. Zo maak je onder andere kennis met lisdodden en kraakloof, maar kan je ook als een echte libelle over het water vliegen.

De Keimannetjeswandeling is helemaal niet lang en zelfs een beetje té kort voor onze kinderen. Deze wandeling is dus een echte aanrader voor gezinnen met kleuters of voor kinderen die niet graag wandelen. Wanneer de beentjes op het einde van de wandeling niet te moe zijn, kunnen de kinderen nog even ravotten in de immense speeltuin van het domein.

Praktisch

Adres: 17de Escadrille Lichtvliegwezenlaan 14, 2490 Balen

Recreatie- en natuurpark Keiheuvel is dagelijks geopend van 9.30 u tot 21.00 u. Ook de Keimannetjeswandeling is dagelijks gratis toegankelijk. Parkeren kan gratis op het ruime parkeerterrein van Keiheuvel. Volg vanop de parking de signalisatie naar de start van de wandeling.

Meer informatie

Alle praktische informatie over de Keiheuvel en de Keimannetjeswandeling vind je op de website van Keiheuvel.

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

%d bloggers liken dit: