Snepkensvijver Heiberg

Wij hebben nog een leuke tip voor wie een mooie wandeling zoekt in de Kempen: Snepkensvijver Heiberg in Herentals. Op dit domein heeft Natuurpunt twee leuke wandelingen uitgestippeld: eentje van 7,2 km en eentje van 3,6 km. Wij wilden zeker Het Zwarte Water en de Snepkensvijver zien en deze kom je helaas niet tegen op de korte wandeling van 3,6 km. En een wandeling van 7,2 km is nog wat te veel van het goede voor de korte beentjes van onze kinderen, dus kozen we er voor om de wandeling van 7,2 km zelf wat in te korten.

Natuurgebied Snepkensvijver Heiberg is een erg divers natuurgebied. Zo kwamen we langs duinen, heide, bos, moeras en ven. Aan de rand van de Snepkensvijver staat een vogelkijkhut van waaruit je de vogels ongestoord en ongezien kan observeren. Wij genoten enorm van de prachtige natuur die de wandeling te bieden had. Hier kom je echt even helemaal tot rust!

Voor de kinderen had ik de herfstbingo van binggo.be afgeprint. Zij moesten onderweg op zoek gaan naar paddenstoelen, verschillende soorten bladeren, rode besjes, een vogel, eekhoorn, spin, eikel, kever, boomstronk, kale boom en nog veel meer. En wat hebben ze een pret gehad tijdens het zoeken naar alle verschillende onderdelen van de herfstbingo! Uiteindelijk hebben we enkel de houtstapel, eekhoorn, acaciablad en boom met vruchten niet gevonden. Maar het doel van de bingo werd wel bereikt: we hadden 5 op een rij!

Wil je zelf deze wandeling ook een keertje doen? Print dan vooraf het plannetje met de routes af! Het stuk wandeling dat wij volgden stond aangegeven met oranje driehoekjes. Helaas stond de route niet overal even goed aangegeven… Op verschillende splitsingen hebben wij geen bewegwijzering gevonden, waardoor we regelmatig de kaart en de gsm bij de hand moesten nemen. Dus wees voorbereid! Maar desalniettemin was het een erg mooie wandeling die zeker de moeite waard is.

Praktisch

Adres: Lichtaartseweg 216, Herentals

Parkeren doe je aan het tenniscentrum Ter Heyde in Herentals. Van hieruit wandel je eerst naar de Lichtaartseweg, je steekt de weg over en je staat midden in het bos!

Meer informatie

Op de website van Natuurpunt vind je heel wat informatie over het natuurgebied Snepkensvijver Heiberg. Je kan hier ook de kaart met de twee wandelroutes gratis downloaden.

Ga je zelf ook wel eens wandelen met kinderen? Probeer dan zeker een keer een van de vele leuke bingo’s van binggo.be! Een heleboel plezier gegarandeerd!

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

%d bloggers liken dit: