Herfstspeurtocht in het Arboretum

Het is herfst! Het mooiste seizoen van allemaal! Het ideale moment om eens op ontdekking te gaan in het Arboretum in Kalmthout. Het Arboretum is een botanisch paradijs van 12,5 ha groot. Deze bomen- en plantentuin heeft een collectie van meer dan 7000 plantensoorten uit de hele wereld. Het is er niet enkel genieten van de kleuren- en geurenpracht. Er worden ook heel wat workshops, geleide wandelingen en interessante evenementen georganiseerd. Het Arboretum van Kalmthout is tevens wereldbekend als zadenruil- en wetenschappelijk onderzoekscentrum.

Neem ook gerust je kinderen mee naar het Arboretum, want de kinderen kunnen meedoen aan een leuke herfstspeurtocht. In de tuin zijn er 100 afbeeldingen van herfstbladeren en -vruchten in de bomen verstopt. De bedoeling is dat de kinderen ze allemaal zoeken en vervolgens aanstippen in hun speurkaart. Onderweg zijn er ook nog een heleboel leuke spelletjes en opdrachten. Zo vonden we een flipperkast met kastanjes, een knikkerbaan met eikels en een helikopterroos. Na afloop kunnen de kinderen aan het onthaal nog een leuke verrassing ophalen.

Praktisch

Adres: Heuvel 8, 2920 Kalmthout

Arboretum Kalmthout is elke dag open van 10 u tot 17 u, ook op zon- en feestdagen. Het Arboretum is enkel gesloten op kerst- en nieuwjaarsdag. Parkeren kan gratis op de ruime parking van het Arboretum.

Een ticket voor het Arboretum kost 7,00 euro. Kinderen tot 12 jaar mogen de tuin gratis betreden. Wil je graag mee doen aan de herfstspeurtocht? Dan betaal je 2,50 euro per speurkaart. Deelnemen kan nog tot woensdag 11 november 2020.

Meer informatie

Meer informatie vind je op de website van Arboretum Kalmthout. Ook op hun Facebook pagina kan je nog veel informatie, leuke evenementen en mooie foto’s vinden!

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

%d bloggers liken dit: