Op pad met Sergeant Gilbert

Vandaag gingen we samen met Sergeant Gilbert op oorlogspad in Dessel. Sergeant Gilbert is gebaseerd op de echte Sergeant Gilbert Furniere die in mei 1940 heeft deelgenomen aan de gevechten aan het kanaal van Dessel. Hij neemt je tijdens de wandeling mee langs bunkers en loopgraven langsheen het kanaal Dessel-Schoten. Onderweg leer je meer over het dagelijkse leven van een soldaat in oorlogstijd, over de bunkers en de loopgraven.

En natuurlijk mag een beklimming van de Sas4-Toren niet ontbreken bij deze wandeling. Na het trotseren van de 216 trappen word je getrakteerd op een prachtig uitzicht!

Praktisch

Startpunt: Sas4-Toren, Nieuwedijk 72Z, 2480 Dessel

De wandeling is bewegwijzerd en is zo’n 2,6 km lang. Starten doe je aan het bezoekerscentrum van de Sas 4-Toren. Hier kan je enkele authentieke voorwerpen van een Belgische soldaat uit 1940 bekijken. Deze voorwerpen komen doorheen de wandeling als een rode draad in het verhaal terug. Je kan hier eveneens een gratis begeleidende brochure verkrijgen boordevol informatie en leuke opdrachten. Is het bezoekerscentrum gesloten? Dan kan je de brochure downloaden via deze link.

Meer informatie

Meer informatie over de wandeling “Op pad met Sergeant Gilbert” vind je op de website van de gemeente Dessel: www.dessel.be/sergeantgilbert

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

%d bloggers liken dit: