Kerstwandeling De Steen

In de aanloop naar Kerstmis staat er elk jaar één activiteit met stip in onze agenda genoteerd: het kerstgebeuren in Zoersel. Buurtcomité Den Overkant zorgt ondertussen reeds enkele jaren voor een prachtig ontworpen kerstbos, telkens in een nieuw thema. Na De Kleine Prinses en Door Kabouterogen ga je dit jaar op stap met Nelles en zijn kater Floris in het kerstverhaal De Steen.

Het Zoersels kerstverhaal

De wandeling start aan de boskapel. Hier wordt het Zoersels kerstverhaal verteld, waarbij het originele verhaal gecombineerd wordt met historische dorpsfiguren.

De Steen

Na het Zoersels kerstverhaal begint wat verderop de wandeling De Steen. Tijdens deze wandeling maak je kennis met de gepensioneerde leraar Nelles en zijn rosse kater Floris. Zij gaan op zoek naar een kerstboom en vinden daarbij een schitterende steen. Het begin van een spannend verhaal…

Het verhaal van De Steen wordt uitgebeeld via verschillende taferelen die gemaakt worden met oude voorwerpen zoals vorken, tandwielen, oud ijzer, moersleutels, … Bij elk tafereel vind je een infopaneel met QR-code waar je telkens een deel van het verhaal kan lezen.

Kinderen kunnen ook deelnemen aan een leuke wedstrijd. De wedstrijdformulieren vind je in de boskapel. Op het einde van de wandeling kan je jouw ingevulde formulier in het varken deponeren. Daarnaast kunnen kinderen dit jaar letterlijk kun steentje bijdragen aan de kerstwandeling door aan het begin van de wandeling een versierde steen achter te laten in de houten kerstboompjes.

Een warme oproep

Op het einde van de wandeling hebben bezoekers de mogelijkheid om een vrije gift te doen in het varken. Met de opbrengst hiervan kan buurtcomité Den Overkant een nieuw werkjaar en nieuwe wandeling bekostigen. Het comité financiert namelijk alles zelf! Dus ben je ook zo onder de indruk van het werk van buurtcomité Den Overkant en wil je volgend jaar opnieuw hun creativiteit bewonderen? Doe dan een gift in het varken!

Praktisch

Adres: Herentalsebaan 161, 2980 Zoersel

Het kerstgebeuren start aan de boskapel in Zoersel, op de Herentalsebaan vlak bij het kruispunt met de Uitweg. De wandeling is voor iedereen gratis toegankelijk. Er wordt gevraagd om te allen tijde rekening te houden met de coronamaatregelen. Zo is het dragen van een mondmasker verplicht gedurende de volledige wandeling. Iedereen uit de streek wordt aangeraden om met de fiets te komen. Kom je liever met de auto? Dan is er mogelijkheid tot parkeren aan de Sporthal van V.C. Zoersel (Kapelstraat 7, 2980 Zoersel). Van hieruit is het ongeveer 1 kilometer wandelen tot aan het kerstverhaal. Je kan het kerstgebeuren nog bezoeken tot 9 januari 2022.

Meer informatie

Meer informatie over deze wandeling vind je op de website van Buurtcomité Den Overkant.

2 gedachten over “Kerstwandeling De Steen

  1. Heel leuk!!! Wij gaan dit ook doen volgende zaterdag naar aanleiding van je verslag😊😊😊
    Goed bezig Kim!👍

    Veel groetjes,
    Veerle

    Like

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

%d bloggers liken dit: