Zevenbergenbos

Vandaag maakten we een mooie wandeling in het Zevenbergenbos in Ranst. Het Zevenbergenbos is een oud bos vol majestueuze bomen dat in het voorjaar wordt omgetoverd tot een magische plek met een prachtig bloementapijt. Van maart tot mei bloeien hier namelijk bosanemonen. Daarnaast wordt het bos gekleurd door de slanke sleutelbloem, witte klaverzuring en speenkruid. Het Zevenbergenbos is absoluut een aanrader voor een heerlijke lentewandeling, maar ook in de andere seizoenen is het Zevenbergenbos zeker een bezoekje waard.

Praktisch

Adres: Kasteeldreef 22, 2520 Ranst

Parkeren kan in de Kastanjelaan. Van daaruit is het slechts een klein stukje te voet door de Kasteeldreef vooraleer je aan het startpunt van de wandeling bent. Het Zevenbergenbos is enkel toegankelijk via het bewegwijzerde wandelpad. In het speelbos mag je uiteraard ook buiten de paden, maar wel met respect voor de natuur. Het Drogenhofpad is slechts 3,5 km lang en is dus ook ideaal voor gezinnen met kleine kinderen.

Meer informatie

Meer informatie over het Zevenbergenbos vind je op de website van Natuurpunt.

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

%d bloggers liken dit: