Met een DAF door de Bollenstreek

Vanaf eind maart begint de natuur volop te ontwaken. Bloesems ontluiken en voorjaarsbloemen komen voorzichtig uit de grond. Hét ideale moment dus om de prachtige, kleurrijke Bollenstreek in Nederland te verkennen. En dat deden we met een uniek vervoermiddel: een DAF 33.

Op een drafje met ons DAFje

De DAF 33 is een oldtimer uit de jaren ’60 tot ’70. Het is een klein, schattig autootje waarmee je gegarandeerd de aandacht van omstaanders trekt. Je hoort hem dan ook al van ver aankomen :o) Met de DAF 33 tover je meteen een brede glimlach op de gezichten van mensen en men wuift enthousiast naar je wanneer je voorbij rijdt.

Rijden met de DAF 33 is super gemakkelijk, hoewel het wel wat wennen is. Hij kent enkel een vooruit, achteruit en vrije stand. Het is dus eigenlijk gewoon een kwestie van gas geven en remmen. Verwacht niet dat je door de bochten zal scheuren, wij reden maximaal 60 km/u. Maar eenmaal op dreef, maak je jezelf helemaal niet druk over het andere verkeer. Het oude gezegde “in een DAF rijd je altijd vooraan in de file” slaat dan ook de nagel op de kop!

Een waaier aan kleuren en geuren

De Bollenstreek in Nederland is de plek waar de productie en handel van bloembollen honderden jaren geleden begon en is tot op de dag van vandaag de bekendste bloemenstreek. De Bollenstreek heeft dan ook heel wat moois te bieden, vooral in de periode van eind maart tot begin mei. Dan komen alle bolbloemen in bloei en wordt de hele omgeving omgetoverd tot een prachtig kleurenpalet.

Wil je graag wat meer te weten komen over de geschiedenis en het kweekproces van de tulp? Dan kan je terecht bij Tulip Experience Amsterdam. Naast het museum vind je hier uiteraard een gigantische tulpentuin, maar ook een koffiecorner en een streekmarktje waar je allerlei souvenirs kan kopen. Je krijgt hier ook de mogelijk om je eigen tulpenboeketje samen te stellen in de indoor pluktuin.

The Tulip Barn is nog zo’n toeristische trekpleister in de Bollenstreek. Ook hier vind je natuurlijk een kleurrijk bloemenveld, maar ook een gezellig ingerichte serre waar je rustig iets kan drinken of eten terwijl de kinderen buiten in de speeltuin spelen. En dat allemaal met zicht op het bloemenveld.

Keukenhof is de bekendste toeristische attractie uit de streek, maar omdat we hier enkele jaren geleden al eens een kijkje gingen nemen, besloten we hier vandaag niet te stoppen. Lees hier het volledige verslag van ons bezoek aan Keukenhof.

Als je genoeg bloemen hebt gezien (alsof dat ooit kan), zijn er nog andere opties in de streek. Je kan een museum bezoeken, met de kinderen naar een binnenspeeltuin gaan of ga naar het strand van Noordwijk Aan Zee dat slechts op een boogscheut van de vele bloemenvelden ligt. Hier kan je zalig wandelen door de duinen of lekker uitwaaien op het strand. De Bollenstreek heeft alles voor een heerlijk dagje uit.

Praktisch

Adres: Jacoba van Beierenweg 97A, 2215 KW Voorhout

Wil je de DAF 33 voor een volledige dag huren? Dan betaal je hiervoor 195 euro, inclusief brandstof. Wil je de Bollenstreek liever op een andere manier verkennen? Dan kan je bij Have Fun Events ook een tandem, elektrische step, e-bike, e-chopper, e-scooter, Solex of elektrische TukTuk huren. Keuze genoeg!

Meer informatie

Alle praktische informatie over het aanbod van Have Fun Events kan je terugvinden op hun website, Facebook of Instagram pagina.

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

%d bloggers liken dit: