Tabloo

Een expo over een moeilijk onderwerp als radioactiviteit moet toch enorm saai zijn? Mis! In Tabloo leer je alles over radioactiviteit en radioactief afval op een leuke, interactieve manier. En dankzij de audiogids kan je alles op je eigen tempo bekijken.

Ontdekken, beleven en testen

Bij aankomst werden we ontvangen door een vriendelijke en geëngageerde medewerkster die ons wat meer uitleg gaf over het ontstaan van Tabloo en hoe de expo in elkaar zit. We kregen een audiogids die ons tijdens ons bezoek meer informatie gaf over wat er te zien en te doen is. Voor kinderen is er een aparte audiogids waarin alles iets eenvoudiger uitgelegd wordt dan in de volwassen versie.

We begonnen ons avontuur met een knal in Expoo 1. Letterlijk dan, want we beleefden in 4D hoe het heelal is ontstaan, hoe chemische elementen gevormd werden en waar radioactiviteit vandaan komt. Erg indrukwekkend! En dat indrukwekkend gevoel behouden we gedurende de hele expo. We ontdekken, beleven en testen alles wat te maken heeft met radioactiviteit en leren zonder het te beseffen heel wat bij!

Onze ontdekkingstocht vervolgde in Expoo 2. Expoo 2 is iets theoretischer dan Expoo 1 en was voor onze kinderen soms iets moeilijker te begrijpen. Desondanks bleef het – dankzij de vele interactieve elementen – toch nog steeds de interesse van de kids vasthouden. Na afloop waren ze beiden erg enthousiast over de expo en we lieten dan ook een welgemeende positieve recensie achter!

Meer dan een expo

Naast de expo vind je in Tabloo ook een brasserie, een toeristisch informatiepunt, een panoramisch uitzicht over de omgeving, een landschapspark met speeltuin en een wandelroute tot aan de plaats van de toekomstige bergingsinstallatie. Tabloo is dan ook de perfecte bestemming voor een boeiende daguitstap!

Praktisch

Adres: Gravenstraat 3, 2480 Dessel

Tabloo is op weekdagen geopend van 9.00 u tot 17.00 u en op zondag van 10.00 u tot 17.00 u. Op zaterdag is de expo gesloten. Volwassenen betalen voor een bezoekje aan de expo inclusief audiogids 8,00 euro. Jongeren tussen 13 en 25 jaar betalen 6,00 euro, kinderen tussen 7 en 12 jaar betalen 4,00 euro en kinderen jonger dan 6 jaar krijgen gratis toegang tot de expo. Alle ruimtes van de expo zijn zowel buggy- als rolstoelvriendelijk. Parkeren kan op de ruime en gratis parking.

Meer informatie

Meer informatie over Tabloo vind je op de website, Facebook of Instagram pagina.

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

%d bloggers liken dit: