Riolenmuseum

Ik hou er van om tijdens een citytrip ook minder bekende stukjes van een stad te ontdekken. En dat is precies wat we gisteren deden in Brussel toen we ondergronds doken om het verborgen, maar absoluut onmisbare riolennetwerk te ontdekken. Een bezoek aan het Riolenmuseum helpt je de geheimen van deze ondergrondse wereld beter te begrijpen.

Onbemind, maar onmisbaar

Het Riolenmuseum is ondergebracht in twee voormalige tolhuisjes: je gaat binnen in het ene en komt weer buiten in het andere. Tussen de twee tolhuisjes ontdek je alles over de geschiedenis van de Zennevallei en hoe de riolen werden aangelegd en leer je meer over de watercyclus in de stad, de job van rioolwerker en de middelen die gebruikt worden om overstromingen in de stad te voorkomen en te bestrijden. Nadien wandel je een tiental meter langs de Zenne en kom je in een echte riool terecht: de hoofdriool van de Bergensesteenweg!

Een bezoek aan het Riolenmuseum is apart en ongewoon, maar vooral interessant en allesbehalve saai! Ook voor kinderen is deze uitstap erg boeiend en leerrijk. Zij kunnen zich laten begeleiden door de mascotte en het riolenmuseum ontdekken via raadsels en spelletjes in de ontdekkingsgids. Deze gids is gratis beschikbaar aan het onthaal van het museum.

Praktisch

Adres: Anderlechtsepoort, 1000 Brussel

Het Riolenmuseum is geopend van dinsdag tot en met zondag van 10.00 u tot 17.00 u. Voor een bezoek aan het Riolenmuseum betaal je als volwassene 8,00 euro. Kinderen jonger dan 18 jaar kunnen het museum gratis bezoeken. Elke eerste zondag van de maand opent het museum gratis de deuren. Het museum beschikt niet over een eigen parking, je dient dus (betalend) te parkeren in de omliggende straten.

Meer informatie

Meer informatie over het Riolenmuseum vind je op hun website. Ook op hun Facebook en Instagram pagina vind je heel wat informatie en leuke evenementen.

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

%d bloggers liken dit: