Robotland

Is het een pretpark of eerder een museum? Het is geen van beide… Robotland is een interactief doe-park waar je op een educatieve, maar speelse manier kennis maakt met de meest innovatieve transport- en robottechnieken. Onder het motto “kijken mag, aankomen moet” ga je zelf aan de slag met allerlei robots. Geen speelgoedrobots, maar echte robotarmen, kranen, graafmachines en andere technologische hoogstandjes. Niet enkel super leuk, maar ook nog eens enorm leerrijk!

Indoor én outdoor plezier voor klein én groot

Robotland is gevestigd in een prachtige, oude douaneloods naast het station van Essen. Hoewel ik vooral onder de indruk was van hoe mooi de loods gerestaureerd werd, hadden de kinderen een andere blikvanger in de gaten: een levensgrote robot aan de ingang. Toen de robot ook nog eens begon te bewegen en geluid maakte, waren onze verwachtingen helemaal hoog gespannen.

Eenmaal binnen worden we onthaald door een super vriendelijke medewerker die ons uitlegt dat we eerst een veiligheidsfilmpje moeten kijken. Even wegdromen tijdens het filmpje zit er niet in, want iedereen moet na afloop van het filmpje een aantal veiligheidsvragen beantwoorden. Pas als je alle vragen juist hebt, kan je op avontuur in het 12.500 m² grote park.

We kijken onze ogen uit en weten niet waar eerst te beginnen. Er is echt zo veel leuks te doen: vlieg met een drone, fiets in virtual reality, kruip in de cockpit van een vliegtuig, probeer eendjes te vissen met een knikarmrobot, voetbal met perslucht, bestuur een schip in de bootsimulator, verplaats zware objecten met behulp van vacuümlifting of kruip in een havenkraan om containers te verplaatsen. Daar waar veiligheidsmiddelen nodig zijn – zoals een helm of beschermschoenen – liggen deze klaar voor jou. En alsof dit allemaal nog niet genoeg is, gaat het avontuur buiten gewoon verder… Kruip achter het stuur van één van de vele kranen en graafmachines, maak een ritje op een segway, geef een high five met een hoogtewerker, rijd een rondje met een bobcat of probeer de hovercraft uit. Eén voor één super leuke activiteiten en ook nog eens erg leerzaam.

Om eerlijk te zijn, een uitstapje naar Robotland stond al langer op het verlanglijstje, maar werd telkens uitgesteld omdat ik de prijs aanvankelijk nogal aan de hoge kant vond. Nu we Robotland zelf hebben ontdekt, moet ik hier toch van terugkomen. Het feit dat hier zoveel (ongetwijfeld erg dure) technologische hoogstandjes staan die je de hele dag door mag uitproberen, rechtvaardigt echt wel de prijs. En wij hebben ons zo geamuseerd met ons viertjes… Dat is uiteindelijk onbetaalbaar!

Praktisch

Adres: Hemelrijk 36, 2910 Essen

Robotland is open op zaterdag en zondag van 10.00 u tot 17.00 u en op woensdagnamiddag van 14.00 u tot 17.00 u. Tijdens schoolvakanties is Robotland dagelijks geopend, enkel tijdens de zomervakantie is het park gesloten op maandag en dinsdag.

Een ticket voor Robotland kost 25,00 euro voor volwassenen en kinderen groter dan 120 cm, kinderen kleiner dan 120 cm betalen 12,50 euro voor een ticket. Kinderen tot en met 3 jaar mogen het park gratis betreden.

Parkeren kan gratis op de parking van Robotland. Robotland is ook goed bereikbaar met de trein, aangezien het station van Essen bijna pal naast het park ligt.

Meer informatie

Wil je graag meer te weten komen over Robotland? Check dat zeker hun website, Facebook of Instagram pagina.

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

%d bloggers liken dit: