Winterpret in Ovifat

Koning Winter is eindelijk in het land en dat vraagt natuurlijk om een dagje sneeuwpret! Lekker warm ingeduffeld en met onze sleeën in de aanslag trokken we richting Ovifat, een klein Ardens dorpje in de Belgische Oostkantons. Hoewel Ovifat een piepklein dorpje is, valt er in de winter heel wat te beleven. Zo kan je hier heerlijk wandelen, langlaufen, skiën of sleeën en kan je zelfs wat cultuur opsnuiven.

Ski Alpin Ovifat

Wij gingen eerst naar de skipiste van Ovifat, waar je naast een blauwe, groene en rode skipiste ook een super leuke sleepiste kan vinden. En die sleepiste gingen wij uitgebreid testen. De sleepiste is maar liefst 150 meter lang en heeft een hoogteverschil van 70 meter. De sleerit naar beneden verloopt als een fluitje van een cent, maar je kan je ook wel voorstellen hoe intensief de klim terug naar boven is. Bekijk het als een work-out die je er gratis bovenop krijgt! Onze kinderen bleken er echter weinig last van te hebben, want zij bleven maar sleeën…

Waarom sleeën op een sleepiste en niet gewoon ergens van één van de vele Ardense bergen roetsjen? Een groot voordeel aan de sleepiste is dat er ook voorzieningen op het domein zijn, zeker met kleinere kinderen kan dit wel handig zijn. Zo kan je tussenin even opwarmen in de cafetaria en is er ook een toilet waar je gratis gebruik van kan maken.

Burcht Reinhardstein

Nabij de skipiste van Ovifat bevindt zich de burcht Reinhardstein. De burcht werd gebouwd in de 14e eeuw en bevindt zich op een rotspunt in de vallei van de Warche en is de hoogst gelegen burcht van België. De burcht kan onder tieners wel eens gekend zijn, aangezien ze de filmset is geweest in enkele afleveringen van de populaire serie Het Huis Anubis.

Een gedeelte van de burcht is vandaag de dag nog steeds bewoond en dus privaat eigendom, maar het domein is toegankelijk voor toeristen tijdens de openingsuren. Indien gewenst kan je ook een rondleiding doorheen de burcht volgen. De gids – die gekleed gaat in een middeleeuws kostuum – vertelt de geschiedenis van de burcht en brengt je langs de belangrijkste vertrekken waardoor je een goede indruk krijgt van het leven in een burcht. Wegens tijdsgebrek hebben wij de rondleiding geskipt, maar het blijkt wel de moeite waard te zijn…

Praktisch

Adres skipiste Ovifat: Rue de la Piste 1, 4950 Ovifat

De skipiste van Ovifat is bij voldoende sneeuwval geopend van 9.30 u tot 16.30 u. Parkeren kan op de parkeerplaats vlakbij de skipiste. Je betaalt hiervoor 5,00 euro per dag. Wil je enkel sleeën en wens je geen gebruik te maken van de skipiste? Dan betaal je voor toegang tot het domein 5,00 euro voor volwassen en 3,00 euro voor kinderen jonger dan 12 jaar. Heb je geen slee thuis of ben je ze in alle haast vergeten? Dan kan je hier een slee huren voor 10,00 euro per dag.

Adres burcht Reinhardstein: Chemin du Cheneux 50, 4950 Ovifat

Burcht Reinhardstein is enkel te voet bereikbaar. Je kan je auto gratis parkeren op de hiervoor voorzien parking. Van hieruit maak je een afdaling van zo’n 600 meter richting burcht. De burcht is geopend op zaterdag, zondag en feestdagen en dagelijks tijdens Belgische en Nederlandse schoolvakanties. Vanaf 11.00 u kan je elk uur deelnemen aan een rondleiding doorheen de burcht, reserveren is niet noodzakelijk. Volwassenen betalen hiervoor 10,00 euro, kinderen tussen 6 en 17 jaar betalen 8,00 euro en kinderen jonger dan 6 jaar kunnen gratis deelnemen.

Meer informatie

Meer informatie over de skipiste van Ovifat vind je op hun website of Facebook pagina. Check zeker vooraf de sneeuwmeter op de website zodat je zeker bent dat er voldoende sneeuw ligt op de pistes. 

Meer informatie over burcht Reinhardstein vind je op hun website. Ook op hun Facebook pagina vind je allerlei informatie, mooie foto’s en leuke evenementen.

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

%d bloggers liken dit: