Kerstwandeling Dag Aarde

In de eindejaarsperiode zorgt buurtcomité Den Overkant uit Zoersel ondertussen reeds enkele jaren voor een prachtig ontworpen kerstbos, telkens in een nieuw thema. Na De Trollenwandeling, De Kleine Prinses, Door Kabouterogen en De Steen werd dit jaar het verhaal Dag Aarde uitgewerkt waarbij je een tijdreis maakt en kennis maakt met de rijke geschiedenis van onze prachtige planeet.

Het Zoersels kerstverhaal

De wandeling start aan de boskapel. Hier wordt het Zoersels kerstverhaal verteld, waarbij het originele verhaal gecombineerd wordt met historische dorpsfiguren.

Dag Aarde

Na het Zoersels kerstverhaal begint wat verderop de kerstwandeling Dag Aarde. Een meisje is met haar grootmoeder de kerstboom aan het versieren. Ze vindt dat de lichtjes van de kerstboom op sterren lijken, maar wanneer grootmoeder vertelt dat sterren wel heel wat groter zijn dan kerstlichtjes, begint het meisje vragen te stellen. Grootmoeder weet niet genoeg over de sterren en de planeten en raadt het meisje aan wat meer uitleg te gaan vragen bij de buurman, tevens professor, die haar vervolgens mee op een tijdreis neemt met zijn teletijdmachine.

Het verhaal wordt uitgebeeld via verschillende taferelen en kijkdozen die gemaakt worden met gerecupereerd materiaal zoals vorken, tandwielen, oud ijzer, plastic, … Bij elk tafereel vind je ook een infopaneel met QR-code waar je telkens een deel van het verhaal kan lezen.

Kinderen kunnen ook deelnemen aan een leuke wedstrijd. De wedstrijdformulieren vind je in de boskapel. Na de wandeling kan je jezelf verwarmen in de gezellige winterbar. Deze is geopend in de kerstvakantie van 14.00 u tot zonsondergang.

Een warme oproep

Op het einde van de wandeling hebben bezoekers de mogelijkheid om een vrije gift te doen in het varken. Met de opbrengst hiervan kan buurtcomité Den Overkant een nieuw werkjaar en een nieuwe kerstwandeling bekostigen. Dus ben je ook zo onder de indruk van het werk van buurtcomité Den Overkant en wil je volgend jaar opnieuw hun creativiteit bewonderen? Doe dan zeker een gift in het varken!

Praktisch

Adres: Herentalsebaan 161, 2980 Zoersel

De kerstwandeling start aan de boskapel in Zoersel, op de Herentalsebaan bij het kruispunt met de Uitweg. De kerstwandeling is voor iedereen gratis toegankelijk, maar hou er wel rekening mee dat de route over een onverhard bospad loopt. Je kan de kerstwandeling Dag Aarde nog bezoeken tot en met zondag 8 januari 2023.

Meer informatie

Meer informatie over deze kerstwandeling en buurtcomité Den Overkant vind je op hun Facebook pagina of hun website.

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

%d bloggers liken dit: