Blankenberge (BE)

Denk jij bij het horen van Blankenberge ook meteen aan het Benidorm van België met frigoboxtoeristen, trainingspakken, witte sokken in sandalen en plat vertier? Wel, dan ben je mis! Blankenberge draagt helaas een kwalijke reputatie met zich mee en mensen hebben heel wat vooroordelen over Blankenberge, maar dat is absoluut onterecht! Er valt heel wat leuks te beleven en te zien, en dat mochten wij onlangs ondervinden tijdens een weekendje Blankenberge.

C-Hotels Helios

Onze thuis weg van huis was C-Hotels Helios: een chic hotel met een centrale ligging op de zeedijk waar je onthaald wordt door charmant personeel en waar je overnacht in super comfortabele kamers.

C-Hotels Helios biedt verschillende kamertypes aan: kamers met of zonder zeezicht en kamers geschikt voor families. Alle kamers zijn smaakvol ingericht in Ibiza Chic stijl en beschikken over een TV met Chromecast, gratis wifi, airconditioning, koffieapparaat, frigo en een kluisje. Slapen doe je in een heerlijk kingsize bed. In de familiekamers kunnen de kinderen dan weer heerlijk wegdromen in een leuk stapelbed. Elke kamer beschikt eveneens over een moderne badkamer met douche die is voorzien van handdoeken, toiletartikelen en een haardroger.

Voor een goede start van de dag is er het ruime ontbijtbuffet dat bij je verblijf is inbegrepen. Voor lunch of diner zijn er diverse eetgelegenheden op wandelafstand.

Het hotel beschikt ook over een wellness met een Finse sauna, infraroodcabine, yogaruimte en diverse fitnesstoestellen. Deze faciliteiten zijn eveneens inbegrepen in je verblijf!

Adres: Zeedijk 92, 8370 Blankenberge

Wil je graag meer informatie over C-Hotels? Bezoek dan zeker hun website. Ook op hun Facebook en Instagram pagina vind je allerlei informatie en mooie foto’s.

De perfecte uitvalsbasis

Door zijn centrale ligging vormt C-Hotels Helios de perfecte uitvalsbasis om op verkenning te gaan in Blankenberge. Natuurlijk zijn de zee en het strand in de warme zomermaanden voor velen de belangrijkste reden om naar Blankenberge te trekken, maar ook in het najaar zijn er redenen genoeg om de kuststad te bezoeken. Wij geven enkele tips…

Het strand

Ook in de herfst en de winter zijn er redenen genoeg om naar het strand te trekken: heerlijk ingeduffeld uitwaaien langs de vloedlijn, een lange strandwandeling maken, op zoek gaan naar schelpjes, genieten van de rustige duinen, …

Belle Epoque Centrum

In het Belle Epoque Centrum beland je in de mooiste periode van de 19e en 20e eeuw: de belle epoque. Blankenberge was toen een mondaine badstad waar de beau monde graag kwam genieten van de gezonde zeelucht en het helende badwater. Het Belle Epoque Centrum dompelt je onder in de zorgeloze en feestelijke sfeer die Blankenberge uitstraalde tijdens de belle epoque. De tentoonstelling vertelt je meer over deze bijzondere periode via gereconstrueerde interieurs en aan de hand van foto’s, affiches, film- en geluidsfragmenten en diverse interactieve opstellingen.

Voor de kinderen is er een speciale zoektocht ‘Op stap met Hendrik’ waarbij Hendrik de kinderen al spelenderwijs de belle epoque periode laat ontdekken. Hoe leefden de chique dames en heren van toen, hoe zagen hun huizen eruit, wat deden ze in hun vrije tijd, … Deze zoektocht is een mooie aanvulling op de bestaande tentoonstelling, die al erg interactief en kindvriendelijk is opgesteld.

Leopoldpark

Dé place to be als je met kinderen in Blankenberge bent, is zonder twijfel het Leopoldpark. Dit park heeft een speeltuin, kidkarting, minigolf, snookergolf en crazygolf. Keuzestress! Onze kinderen kozen uiteindelijk om samen met ons een potje minigolf te spelen. En voor die ene keer dat het eens gebeurt, wil ik graag vermelden dat ik gewonnen ben 🙂

Sea Life

Onze laatste dag was jammer genoeg enorm regenachtig… Een activiteit buiten was dan ook niet aan de orde, dus besloten we één van de bekendste attracties van Blankenberge te bezoeken: Sea Life. Hier duik je onder water in rivieren en oceanen en leer je meer over het wonderlijke zeeleven dat zich daar schuil houdt: van beruchte piranha’s naar schattige zeepaardjes tot een schildpad met een beperking. Je vindt ze allemaal in Sea Life! Verder wonen er ook zeeleeuwen, otters en pinguïns in Sea Life. Tijdens de voedermomenten kan je hen van dichtbij bewonderen. Tot slot is er buiten een leuke speeltuin met een groot klimparcours. Alleen jammer dat de kinderen dit omwille van het slechte weer niet hebben kunnen ontdekken, want dit hadden ze natuurlijk geweldig gevonden!

Maar het belangrijkste onderdeel van Sea Life is toch wel de zeehondenkliniek, waar aangespoelde zeehonden worden opgevangen en verzorgd tot ze opnieuw sterk genoeg zijn om terug vrij gelaten te worden. Tijdens ons bezoek was de zeehondenkliniek leeg… Goed nieuws! Want dat betekent dat er recent geen gewonde of verzwakte zeehonden werden aangespoeld.

En nog veel meer…

Helaas was onze tijd in Blankenberge te kort om werkelijk alles te ontdekken wat er te zien en te beleven valt. Daarvoor zullen we nog eens terug moeten komen 🙂 Mochten jullie toch wat meer tijd voorhanden hebben, dan zijn dit misschien nog enkele leuke tips:

  • Huisje van Majutte: een typisch vissershuisje uit het einde van de 18e eeuw dat omgetoverd werd tot een gezellig museum-café
  • Belgium Pier: de pier met op het einde een brasserie en feestzaal ligt in volle zee en is via een 350 m lange promenade verbonden met het vasteland
  • Uitkerkse Polder: een uitgestrekt open polderlandschap van 1400 ha groot met bezoekerscentrum, speelnatuur en vogelkijkhut
  • Zeebos: een aangelegd wandelbos van 41 ha groot, een deel van het bos is als speelbos ingericht met aansluitend een avontuurlijk speelterrein
  • Watertaxi: zeetochten en avondtochten langs de kust, er is ook mogelijkheid tot bezoek van het windmolenpark voor de kust

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

%d bloggers liken dit: