Kasteleinpad

In kasteeldomein de Renesse in Oostmalle werden kortelings drie gloednieuwe wandelingen gelanceerd. Volwassenen kunnen op stap met de wandeling Den Boer Op, voor kleine kinderen is er het Speurpad en voor oudere kinderen is er het Kasteleinpad. Wij gingen vandaag op verkenning via het Kasteleinpad en leerden onderweg heel wat bij over de rijke geschiedenis van het domein.

Op stap met Stein de kastelein

Het Kasteleinpad kan je ontdekken via de ErfgoedApp. Deze app moet je eerst downloaden op je smartphone en nadien begeleidt de app je tijdens de wandeling. De app toont je niet alleen de route, maar op verschillende punten wordt er halt gehouden en vertelt Stein de kastelein wat meer verteld over het kasteel, het park en het leven van de boer. Want wist je dat het kasteel zoals we het nu kennen vele jaren geleden een boerderij was?!? Er wordt ook regelmatig een vraag gesteld, waarbij je het antwoord op het bijhorende invulformulier moet noteren. Met de letters uit de verschillende antwoorden kan je uiteindelijk één woord vormen. Met wat gezond boerenverstand zal het jullie wel lukken de oplossing te vinden 😉

Praktisch

Adres: Domein de Renesse, Lierselei 30, 2390 Oostmalle

Deze wandeling is ideaal voor kinderen tussen 6 en 12 jaar. Heb je jongere kinderen? Dan is het Speurpad waarschijnlijk meer geschikt voor hen. De wandeling start op het binnenplein van het kasteel en is zo’n 3,5 km lang. De route is volledig rolstoel- en buggyvriendelijk en ook honden kunnen – indien aangelijnd – meewandelen.

De ErfgoedApp kan je downloaden via de App Store of Google Play Store. Klik op het kompas in de app. Zoek Kasteleinpad in de lijst en tik op download. De route start vervolgens bovenaan je scherm. Nadat je op het rode kaartsymbool klikt, zie je de route en alle stopplaatsen op de route. Klik op de eerste stopplaats en luister wat Stein de kastelein te vertellen heeft. Nadien klik je op de pijltjes om verder te gaan of eventueel terug te gaan. De antwoorden van de vragen dien je in te vullen op het invulformulier. Dit formulier kan je downloaden op de website van Toerisme Malle of neem een exemplaar aan het infobord aan de toegangsbrug tot het kasteel.

Meer informatie

Meer info over het Kasteleinpad kan je vinden op de website van Toerisme Malle. Wil je wat meer weten over het Domein de Renesse? Neem dan een kijkje op de website, Facebook of Instagram pagina.

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

%d bloggers liken dit: