Expeditie A

Expeditie A: dat is samen met je kinderen op een speelse ontdekkingstocht gaan in het historische centrum van Antwerpen. Je ontdekt tijdens de expeditie niet alleen de mooiste plekjes van Antwerpen, maar leert onderweg ook heel wat bij over de rijke geschiedenis van de stad. Lange Wapper en Vos Antigoon wijzen je de weg en hebben voor de kinderen heel wat leuke weetjes, vragen en opdrachten klaar staan waardoor ze zich geen minuut zullen vervelen!

Allereerst moet je natuurlijk het opdrachtenboekje van Expeditie A bemachtigen. Hiervoor kan je terecht in de toeristische dienst van Antwerpen, gevestigd in Het Steen. Van hieruit begint tevens de ontdekkingstocht. Expeditie A bracht ons op enkele prachtige plekken zoals het Vleeshuis, de Grote Markt, Onze-Lieve-Vrouwekathedraal, de Vlaeykensgang, de voetgangerstunnel, … Hoewel ik al vaak in Antwerpen ben geweest, heeft deze expeditie mij toch kunnen verrassen met enkele mooie plekjes en boeiende weetjes.

Het verhaal van Nello en Patrasche is er bijvoorbeeld eentje dat ik nog niet kende. Het kunstwerk van Batist Vermeulen zal je misschien net als ik wel kennen, maar wist je dat het beeld verwijst naar een bekend boek over een weesjongen en zijn hond? Het verhaal is – in tegenstelling tot bij ons in Vlaanderen – enorm bekend in Japan, dus het is niet te verwonderen dat er steeds grote groepen Japanners rond het beeld staan om op de foto te gaan met Nello en Patrasche.

Foto: antwerpexplorer.com

Op het einde van de expeditie kom je terug uit bij Het Steen waar de kinderen als beloning een diploma op naam overhandigd krijgen, samen met een leuke verrassing. En zo kwam er een einde aan deze super leuke ontdekkingstocht doorheen het prachtige Antwerpen.

Praktisch

Adres: Visit Antwerpen, Steenplein 1, 2000 Antwerpen

Expeditie A is geschikt voor kinderen vanaf 6 jaar. De wandeling is in totaal 3 km lang (of 5 km als je via de voetgangerstunnel naar Linkeroever wandelt) en neemt ongeveer 3 uur in beslag. Het start- en eindpunt van de expeditie is Het Steen. Hier kan je bij de toeristische dienst het opdrachtenboekje kopen voor 5,00 euro. Visit Antwerpen is dagelijks geopend van 10.00 u tot 18.00 uur.

Tip

Parkeer je wagen op Linkeroever bij de voetgangerstunnel en wandel via de voetgangerstunnel naar Rechteroever. Parkeren op Linkeroever is véél goedkoper en een wandeling door de historische voetgangerstunnel is een belevenis op zich. Je kan eventueel ook de overzetboot nemen als je dit liever doet of als de kinderbeentjes na afloop van de expeditie moe gewandeld zijn.

Meer informatie

Voor meer info over Expeditie A kan je terecht op de website van Visit Antwerpen.

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

%d bloggers liken dit: