Westende (BE)

Samen met het gezin trok ik een weekendje naar de kust voor wat quality time samen. Nog eventjes uitwaaien, samen genieten en plezier maken voordat het nieuwe schooljaar terug van start gaat. We besloten dit keer naar het rustige en aangename Westende te trekken.

West Bay Hotel

We kozen om te overnachten in het West Bay Hotel. Dit hotel heeft een ideale locatie, aan de rand van het centrum van Westende-Bad en op nog geen 10 minuten wandelafstand van het strand.

Foto: West Bay Hotel

Het West Bay Hotel biedt verschillende kamertypes aan die plaats bieden aan 2 tot 6 personen. Elke kamer beschikt over een eigen kookgelegenheid met magnetron, koffiezetapparaat en koelkast. Er is een zithoek met TV en de meeste kamers hebben een terras. In alle kamers wordt ook gratis wifi aangeboden. De gemeenschappelijke ruimtes van het hotel werden volledig vernieuwd en ingericht door Rivièra Maison. Wij verbleven in een Comfort Appartement. Het was een ruime kamer met een aparte slaapkamer voor ons, voor de kinderen was er een sofabed in de woonkamer. We hadden een badkamer met douche en een apart toilet. Ook onze kamer was voorzien van decoratie van Rivièra Maison waardoor je meteen een huiselijk gevoel kreeg als je de kamer binnen wandelde.

Als je geen zin hebt om zelf voor het eten te zorgen, is er dagelijks een ruim ontbijtbuffet op aanvraag beschikbaar. Voor een drankje kan je terecht in de gezellige lounge tijdens de openingsuren van de receptie. Voor lunch of diner zijn er diverse eetgelegenheden in de buurt. Tip: tapasrestaurant Vecino is een super gezellig restaurant waar je waanzinnig lekker kan eten. Reserveren is hier wel noodzakelijk als je zeker wil zijn van een plaatsje. Het restaurant is bijzonder populair en mensen staan dus echt in een lange rij voor de deur te wachten…

Voor de kinderen is er buiten een leuke speeltuin waar ze naar hartenlust kunnen ravotten. En bij warm weer is er zelfs een 35 meter lang natuurzwembad, uniek in Vlaanderen! Wist je trouwens dat Het West Bay Hotel ook erg diervriendelijk is? Honden zijn hier meer dan welkom!

Adres: Vakantiestraat 1, 8434 Westende

Wil je graag meer informatie over West Bay Hotel? Bezoek dan zeker hun website. Ook op hun Facebook en Instagram pagina vind je allerlei informatie, mooie foto’s en de laatste nieuwtjes.

De perfecte uitvalsbasis

Door zijn centrale ligging vormt Westende de perfecte uitvalsbasis om op verkenning te gaan aan de kust. Westende is namelijk gelegen tussen badplaatsen Nieuwpoort en Oostende waardoor je tal van mogelijkheden hebt om je te vermaken tijdens je verblijf in Westende. Wij geven alvast enkele tips…

Strandpret

Tijdens een weekend aan zee mag een dagje strand natuurlijk niet ontbreken. Westende ligt deels in de duinen en deels in de polders en beschikt over een breed, fijn zandstrand. Je kan hier dus een heerlijke strandwandeling maken, maar ook zonnen, pootjebaden, zwemmen, zandkastelen bouwen, bloemetjes verkopen en vliegeren behoren tot de vele mogelijkheden. Als je toe bent aan verfrissing, kan je terecht in één van de gezellige beachbars.

Villa Les Zéphyrs

In Westende kan je gratis een bezoekje brengen aan Villa Les Zéphyrs, één van de weinige oude huizen tussen de vele hoge appartementsblokken. Villa Les Zéphyrs was de vakantiewoning van een welgestelde doktersfamilie en werd gebouwd in 1922. Vandaag wordt de villa gebruikt als museum waar je kan ontdekken hoe een woning in de jaren ’30 er uit zag en hoe de mensen toen leefden. In Villa Les Zéphyrs vinden ook tentoonstellingen van hedendaagse beeldende kunst plaats.

Lees hier meer over Villa Les Zéphyrs.

Kruisnetvissen in Nieuwpoort

Vissen met een kruisnet in Nieuwpoort is echt een topactiviteit voor kinderen! Op de pier van Nieuwpoort kan je tijdens de maanden juli en augustus kruisnetten huren waarmee je samen met de kinderen kan vissen. Je laat het kruisnet te water, wacht even en haalt dan het kruisnet terug omhoog in de hoop op een grote vangst.

Lees hier meer over kruisnetvissen in Nieuwpoort.

Atlantikwall Raversyde

Tussen Middelkerke en Oostende ligt provinciedomein Raversyde. Raversyde omvat naast een natuurpark van 50 hectare en een middeleeuws vissersdorp ook het openluchtmuseum Atlantikwall. De Atlantikwall was een meer dan 5.000 kilometer lange verdedigingslinie die door de Duitsers werd gebouwd langs de westkust van de bezette gebieden in Europa ter voorkoming van een geallieerde invasie. De Atlantikwall liep van Noorwegen, via Denemarken, Duitsland, Nederland en België naar Frankrijk tot aan de grens met Spanje. Atlantikwall Raversyde is één van de best bewaarde delen van de beruchte Atlantikwall.

Lees hier meer over Atlantikwall Raversyde.

Hangtime

Voor energieke kinderen die van springen en salto’s maken houden is Hangtime dé place to be. Hangtime is een groot trampolinepark met verschillende zones voor kinderen van alle leeftijden. Er is maar liefst 1.000 m² speelplezier met diverse trampolines, een ballenbad, een indoor speelzone, een speelparadijs buiten en een instagramwaardige koffiebar waar ook de ouders rustig kunnen hangen. Als jouw kinderen hier hun energie niet kwijt kunnen, dan kunnen ze het nergens…

Lees hier meer over Hangtime.

Zon, zee, strand en … genieten!

Westende is de perfecte uitvalsbasis gebleken voor een heerlijk weekendje zon, zee en strand met een snuifje cultuur en geschiedenis.

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

%d bloggers liken dit: