Villa Les Zéphyrs

In Westende kan je gratis een bezoekje brengen aan Villa Les Zéphyrs, een prachtige Art Nouveau villa die de tand des tijds mooi heeft doorstaan en nu flink zijn mannetje staat tussen de vele hoge appartementsblokken.

Villa Les Zéphyrs was de vakantiewoning van een welgestelde doktersfamilie en werd gebouwd in 1922. Erg opvallend zijn de badkamer met het verzonken bad, een volledig ingerichte kelderkeuken, de schouwmantel in het salon en de glas-in-loodramen. De villa werd gebruikt tot 1970, waarna ze werd verhuurd aan de gemeente die het pand gebruikte als toeristisch infokantoor. Uiteindelijk werd de villa aangekocht door de gemeente en werd ze grondig gerestaureerd. Vandaag wordt de villa gebruikt als museum waar je kan ontdekken hoe een woning in de jaren ’30 er uit zag en hoe de mensen toen leefden.

In Villa Les Zéphyrs vinden ook tentoonstellingen van hedendaagse beeldende kunst plaats. Tijdens ons bezoek liep de tentoonstelling ‘Een zee van tijd’ waarin kunstenaars met het thema ‘tijd’ aan de slag gingen naar aanleiding van de 100e verjaardag van de villa.

Praktisch

Adres: Henri Jasparlaan 173, 8434 Westende

Je kan Villa Les Zéphyrs gratis bezoeken! Elke dinsdagvoormiddag tussen 10.00 u en 12.00 u is er een gids aanwezig om gratis wat extra tekst en uitleg te geven.

De villa is van oktober t.e.m. geopend op

  • zaterdag van 9.30 u tot 12.30 u en van 13.30 u tot 17.00 u
  • zon- en feestdagen van 9.30 u tot 12.30 u

Tijdens schoolvakanties is de villa geopend op

  • maandag t.e.m. zaterdag van 9.30 u tot 12.30u en van 13.30 u tot 17.00 u
  • zon- en feestdagen van 9.30 u tot 12.30 u 

Enkel op 1 januari, 24 december, 25 december en 31 december is de villa gesloten.

Meer informatie

Voor meer info kan je terecht op de website van de gemeente Middelkerke.

2 gedachten over “Villa Les Zéphyrs

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

%d bloggers liken dit: