Kruisnetvissen in Nieuwpoort

Vissen met een kruisnet in Nieuwpoort is echt een topactiviteit voor kinderen! Op de pier van Nieuwpoort kan je tijdens de maanden juli en augustus kruisnetten huren waarmee je samen met de kinderen kan vissen. Je laat het kruisnet te water, wacht even en haalt dan het kruisnet terug omhoog in de hoop op een grote vangst. Lijkt gemakkelijk toch? Dit moesten wij natuurlijk eens uitproberen.

Vertier voor het hele gezin

Papa nam de (toch wel arbeidsintensieve) taak van het ophalen van het net voor zijn rekening, waarna de kinderen met hun schepnet de vangst uit het kruisnet konden vissen. En mama… Die legde alles vast op de gevoelige plaat 🙂

In het begin verliep de vangst wat moeizaam en bleken enkel de kwallen in onze val te lopen, maar uiteindelijk konden we toch ook enkele vissen en krabben vangen. En voor we het wisten was ons uurtje visplezier voorbij. Daar stonden we dan met onze vangst. We besloten naar het strand te gaan om de kwallen, vissen en krabben terug vrij te laten, maar dat was buiten een stel hongerige meeuwen gerekend die er met onze vangst vandoor ging… Maar wat vonden we het kruisnetvissen leuk!

Praktisch

Adres: Havengeul 35, 8620 Nieuwpoort

Voor een uurtje vissen betaal je slechts 2,50 euro. Je kan ook een schepnetje huren voor 30 cent en als je geen emmer bij je hebt, kan je ook een zakje voor je vangst kopen voor 20 cent. Goedkoop vertier voor het hele gezin!

2 gedachten over “Kruisnetvissen in Nieuwpoort

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

%d bloggers liken dit: