Atlantikwall Raversyde

Tussen Middelkerke en Oostende ligt provinciedomein Raversyde. Raversyde omvat naast een natuurpark van 50 hectare en een middeleeuws vissersdorp ook het openluchtmuseum Atlantikwall. De Atlantikwall was een meer dan 5.000 kilometer lange verdedigingslinie die door de Duitsers werd gebouwd langs de westkust van de bezette gebieden in Europa ter voorkoming van een geallieerde invasie. De Atlantikwall liep van Noorwegen, via Denemarken, Duitsland, Nederland en België naar Frankrijk tot aan de grens met Spanje. Atlantikwall Raversyde is één van de best bewaarde delen van de beruchte Atlantikwall.

Bij de start van de wandeling krijg je een audiogids mee die je doorheen het domein een schat aan informatie geeft. De route leidt je langsheen bunkers, loopgraven, geschutstellingen en diverse wapens. Er zijn ook verschillende ruimtes ingericht met poppen en authentieke materialen waardoor je een idee krijgt hoe de Duitsers onder de grond in de bunkers leefden.

Praktisch

Adres: Nieuwpoortsesteenweg 636, 8400 Oostende

Voor een bezoek aan Atlantikwall Raversyde betaal je als volwassene 8,00 euro. Kinderen tot 12 jaar krijgen gratis toegang tot het domein.

Meer informatie

Voor meer informatie kan je terecht op de website van Atlantikwall. Ook op hun Facebook en Instagram pagina vind je meer informatie en leuke foto’s.

2 gedachten over “Atlantikwall Raversyde

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

%d bloggers liken dit: