Mind Mystery

In de gemeente Horst in Nederland ligt het themapark Mind Mystery. Het is een park vol magie, optische illusies, rariteiten, hersenbrekers en gezichtsbedrog waarvan de meeste smeken om een leuke foto. Het is een park waar je op een interactieve en speelse manier wat bijleert over illusies en hoe die je hersenen kunnen bedriegen. Neem dus zeker je camera mee en laat je verbazen, want niets is wat het lijkt bij Mind Mystery!

Het ontstaan van Mind Mystery

Siebrandt Jacob van Moelberen was een fervent uitvinder met een bijzondere interesse in het waarnemingsvermogen, de zwaartekracht en illusies. Hij reisde de wereld rond om de geheimen van de zwaartekracht te achterhalen. Siebrandt wilde namelijk objecten laten zweven, in de lucht laten vallen en naar de grond duwen. Bij zijn laatste experiment liep het echter fout. Er ontstond een grote knal en zijn huis belandde op de kop. Siebrandt werd sindsdien nooit meer gezien en het huis hebben ze niet meer rechtop gekregen. Wel hebben ze allerlei uitvindingen terug gevonden en deze zijn nu in het park te bewonderen.

Val van de ene verbazing in de andere

Na het inleidende verhaal is het tijd om het park in te duiken. Hier staan een heleboel leuke belevenissen op je te wachten: verdwaal in het spiegeldoolfhof, wandel doorheen het sterrenstelsel in de vortex, ontdek het museum boordevol optische illusies of probeer allerlei breinbrekers op te lossen.

Huis-op-de-kop

Het hoogtepunt van Mind Mystery is toch wel het huis-op-de-kop. Niet alleen het huis zelf, maar ook alles in het huis staat op zijn kop. De vloeren zijn scheef, de meubels hangen aan het plafond, het toilet dient om aan te hangen in plaats van op te zitten, … Dat zorgt natuurlijk voor een heleboel grappige foto’s!

Praktisch

Adres: Tienrayseweg 10 C, 5961 NL Horst

Mind Mystery is dagelijks geopend van 10.00 u tot 18.00 u.

Je kan tickets kopen aan de balie, maar het is echter aan te raden om je tickets online te kopen. Hierdoor zijn je tickets niet alleen goedkoper, maar je ziet ook meteen op welk tijdstip er nog plek is. Mind Mystery werkt namelijk met tijdsloten. Hierdoor is het nooit te druk in het park en hoef je nergens lang te wachten. Een online ticket voor Mind Mystery kost 10,95 euro voor kinderen tot en met 11 jaar en 14,95 euro voor volwassenen en kinderen vanaf 12 jaar. Kinderen tot en met 4 jaar krijgen gratis toegang tot het park en voor rolstoelgebruikers en groepen zijn er speciale tarieven. Parkeren kan gratis op de ruime parking aan de ingang.

Meer informatie

Meer informatie over Mind Mystery vind je op hun website. Op hun Facebook en Instagram pagina vind je nog meer leuke weetjes en mooie foto’s.

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

%d bloggers liken dit: