Karrenmuseum

Het Karrenmuseum groeide sinds 1950 uit tot een unieke verzameling van karren, wagens en koetsen. Je kan hier de geschiedenis van het ongemotoriseerde transport ontdekken aan de hand van meer dan 300 voertuigen. Je kan ook binnenstappen in de werkplaatsen van de ambachtslui van vroeger, zoals de houtzagerij, touwslagerij, wagenmakerij en smidse.

Er staan steeds allerlei leuke activiteiten op de kalender van het Karrenmuseum. Zo namen wij vandaag deel aan de activiteit “Maak een boot met de werktuigen van de wagenmaker”. We gingen op zoek naar de verschillende materialen die we nodig hadden voor onze boot, gebruikten vervolgens allerlei aangeboden werktuigen (een bankschroef, zaag, touw, …) en maakten hiermee een mooi vlot. Uiteraard moest er uitgebreid getest worden of ons vlot wel bleef drijven.

Maar hier houdt het plezier nog niet op… Op verschillende plaatsen in het Karrenmuseum vind je activiteiten waaraan kinderen mogen deelnemen. Zo is er het insectenlabo waar je meer te weten komt over verschillende soorten insecten, kan je mee bouwen aan een enorm insectenhotel of kan je mee timmeren aan een knotsgekke kar. Als je nog energie over hebt, kan je terecht in de speelhut die bomvol spelletjes zit. Denk hierbij aan een reuze mikado, zakspringen, kubb, stelten lopen, petanque, …

Na een bezoek aan het Karrenmuseum kan je enkel moe, maar erg voldaan terug huiswaarts keren.

Praktisch

Adres: Moerkantsebaan 52, 2910 Essen

Het Karrenmuseum is van april t.e.m. september geopend van dinsdag t.e.m. zondag van 10.00 u tot 16.30 u. Ook op feestdagen zet het Karrenmuseum zijn deuren open voor het grote publiek.

Deelnemen aan activiteiten en workshops is gratis, je betaalt enkel toegang tot het museum. Een toegangsticket voor het Karrenmuseum kost 6,00 euro voor volwassenen. Kinderen van 12 t.e.m. 18 jaar betalen 4,00 euro voor een ticket, kinderen van 6 t.e.m. 12 jaar betalen 2,00 euro en kinderen onder 6 jaar krijgen gratis toegang tot het museum.

Deelnemen aan de activiteit “Maak een boot met de werktuigen van de wagenmaker” kan nog tot en met 31 augustus 2022 tijdens de openingsuren van het Karrenmuseum.

Meer informatie

Meer informatie over het Karrenmuseum en alle activiteiten vind je op hun website. Neem ook zeker een kijkje op hun Facebook en Instagram pagina voor extra weetjes, leuke foto’s en boeiende evenementen.

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

%d bloggers liken dit: