Kasteelpark Born

Ben je verzot op dieren, maar hou je niet van de drukte in de standaard dierentuinen? Dan heb ik een leuke tip voor jou: Kasteelpark Born in Nederland. Het is een klein, maar erg leuk dierenpark dat een warme thuis aanbiedt aan allerhande dieren. Het is gelegen rondom een oude kasteelruïne dat vandaag het achtergronddecor vormt van het dierenpark en zorgt voor een bijzondere sfeer.

Kleinschalig dierenpark

Kasteelpark Born is een dierenpark gelegen in de tuinen van Kasteel Born. Het kasteel werd in 1930 door een brand volledig verwoest. De toenmalige eigenaar had geen geld om het kasteel opnieuw op te bouwen en het gebouw raakte volledig in verval. Uiteindelijk kocht de gemeente Born het gehele domein en liet het inrichten als dierenpark. In 1970 opende Kasteelpark Born voor de eerste keer de poorten voor bezoekers.

In Kasteelpark Born vind je geen olifanten, giraffen en tijgers, maar wel een heleboel andere leuke dieren. Wij zagen onder andere damherten, wasberen, kamelen, zilvervossen, papegaaien, uilen, apen en heel veel watervogels. Ook boerderijdieren zoals ezels, schapen, varkens en geiten hebben hier een warm nest gevonden.

Naast grote dieren kan je in Kasteelpark Born ook heel wat bijleren over hele kleine dieren. Zo krijgen kinderen de kans om met een microscoop waterdiertjes van dichtbij te bestuderen. Erg leuk en bijzonder leerrijk!

Maar stiekem vinden veel kinderen de speeltuin toch het leukste onderdeel van een dierentuin. Gelukkig ligt ook hier midden in het park een grote speeltuin. Naast de speeltuin bevindt zich een terras, zodat je zelf kan genieten van een hapje en een drankje terwijl de kinderen zich uitleven op de speeltoestellen, het springkussen of spelen in het zand.

Praktisch

Adres: Kasteelpark 38, 6121XK Born, Nederland

Momenteel zijn de zomeropeningstijden van toepassing, dan is het Kasteelpark dagelijks geopend van 10.00 u tot 18.00 u. Voor de overige openingstijden kan u een kijkje nemen op de website van Kasteelpark Born.

Volwassenen betalen 9,50 euro toegang, kinderen van 2 tot en met 12 jaar betalen 7,00 euro. Kinderen tot 2 jaar mogen gratis naar binnen.

Parkeren bij Kasteelpark Born is gratis. De parking is echter aan de kleine kant, maar op de Markt is voldoende parkeerplaats.

Meer informatie

Alle praktische informatie over Kasteelpark Born kan je lezen op hun website. Ook op hun Facebook en Instagram pagina vind je heel wat informatie, mooie foto’s en leuke evenementen.

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

%d bloggers liken dit: