Blotevoetenpad Liezele

Vandaag maakten we een uitstapje naar Park Fort Liezele. De blikvanger in deze groene oase is uiteraard fort Liezele, het best bewaarde fort uit de Antwerpse fortengordel. Normaal kan je het fort ook bezoeken, maar doordat men het museum momenteel volop aan het vernieuwen is, zal je een bezoekje aan het fort nog even moeten uitstellen. Gelukkig valt er in Park Fort Liezele nog veel meer te beleven! Het park is de perfecte uitvalsbasis voor mooie wandelingen en fietstochten. Ben je op stap met kinderen en hebben zij het niet zo bekeken op wandelen of fietsen? Dan kunnen zij in het park volop pret beleven in de waterspeeltuin of op het blotevoetenpad. Die laatste gingen wij vandaag uitproberen. In de regen weliswaar, maar dat kon de pret absoluut niet bederven!

Met de voeten op de grond

Het blotevoetenpad ligt aan de rand van de fortvijver. Het parcours is 300 meter lang en gaat over verschillende ondergronden: modder, zand, gras, houtschaafsel, kiezels, … De ene ondergrond al wat prettiger dan de andere. Maar wat hebben we wat afgelachen onderweg! Op het einde van het blotevoetenpad is er een waterpompje waar je jouw vuile voeten kan afspoelen.

Het blotevoetenpad is niet enkel een super leuke activiteit, maar het is ook nog eens gezond! Wanneer je blootvoets gaat wandelen, worden de zenuwuiteinden in je voeten extra geprikkeld. Het bevordert bovendien de bloedsomloop en je spieren worden extra getraind. Je voeten krijgen eveneens een gratis, heerlijke massage. Het helpt bovendien om je hoofd even helemaal leeg te maken. We zijn allemaal wat te veel in ons hoofd bezig en kan het geen kwaad om soms even letterlijk met de voeten op de grond te staan.

Praktisch

Adres: Fortbaan 1, 2870 Puurs

Zowel de toegang tot het park als deelname aan het blotevoetenpad zijn gratis. Parkeren kan eveneens gratis op de ruime parking voor het fort.

Meer informatie

Meer informatie over Park Fort Liezele vind je op de website van de gemeente Puurs-Sint-Amands. Wil je graag wat meer te weten komen over het fort Liezele? Neem dan een kijkje op de website van Fort Liezele of de website van Fortengordels.

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

%d bloggers liken dit: