Kruidtuin Leuven

Hortus Botanicus Lovaniensis. Het zegt je niet veel? Het is de officiële naam van de Kruidtuin in Leuven. Daar heb je vast wel al eerder van gehoord. De Kruidtuin bestaat ondertussen al 200 jaar! Hoog tijd om eens een bezoekje te brengen aan dit prachtig stukje natuur midden in het centrum van Leuven.

De Kruidtuin van Leuven is de oudste botanische tuin van België. Hij werd in 1738 aangelegd door de universiteit van Leuven voor het kweken van allerhande medicinale kruiden. In 1835 werd stad Leuven eigenaar van de Kruidtuin, slechts een paar jaar nadat België onafhankelijk werd. Wat initieel begon als een verzameling kruiden is uitgegroeid tot een tuin van 2,2 ha met naast kruiden ook allerlei soorten planten, bomen en struiken. In de 450 m² grote serre vind je zelfs verscheidene tropische en subtropische soorten.

De Kruidtuin ligt midden in het centrum van Leuven, op slechts 10 minuten wandelen van de Grote Markt. Hierdoor is het een favoriet plekje van vele Leuvense bewoners en studenten om in de drukke stad even tot rust te komen.

De botanische tuin is afgelopen jaar 200 jaar geworden en deze verjaardag laten ze niet zomaar voorbijgaan. Tijdens het feestjaar wordt de Leuvense Kruidtuin en zijn rijke geschiedenis extra in de kijker gezet. Zo werd er een korte film gemaakt over de geschiedenis van de Kruidtuin die je kan bekijken in het Poortgebouw, is er een audiogids die je meer vertelt over de geschiedenis van de tuin en de gebouwen, worden er verschillende wandelingen georganiseerd en voor jonge gezinnen is er een speurtocht, een familiespel en een luisterverhaal. Het jubileumjaar wordt feestelijk afgesloten op vrijdag 17, zaterdag 18 en zondag 19 juni 2022.

Praktisch

Adres: Kapucijnenvoer 30, 3000 Leuven

Toegang tot de Kruidtuin is gratis! De Kruidtuin is dagelijks geopend

  • van mei tot september van 8.00 u tot 20.00 u (op zondag vanaf 9.00 u)
  • van oktober tot april van 8.00 u tot 17.00 u (op zondag vanaf 9.00 u)

Meer informatie

Meer informatie over de Kruidtuin vind je op de website van Visit Leuven.

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

%d bloggers liken dit: