Fort van Duffel

Het Fort van Duffel, ook wel het Spoorwegfort genoemd, werd in 1886 gebouwd als deel van de buitenste fortengordel rond Antwerpen, samen met nog 7 andere forten. Het Fort van Duffel had als taak om de belangrijke spoorlijn tussen Brussel en Antwerpen te beschermen. Tijdens de Eerste Wereldoorlog werd het fort zwaar onder vuur genomen door het Duitse leger. Na de oorlog werd het beschadigde fort niet opnieuw bewapend.

Sinds 2009 is het Fort van Duffel in handen van vzw Kempens Landschap, die dit militair erfgoed nieuw leven inblies. Zo werd er een belevingscentrum ingericht waar je op een originele manier meer komt te weten over het verleden van het fort. Langs de buitengracht kan je een korte wandeling maken waarbij vijf informatieve uitkijkpunten je wat meer vertellen over het fort. Voor kinderen is er in de zomer een heuse natuurspeeltuin met een hindernissenparcours.

Geniet tijdens je bezoek van lekker eten en een drankje in de voormalige slaapzalen van de soldaten. Deze werden omgetoverd tot een gezellige brasserie. Brasserie De Krone wordt deels gerund door jongeren met een autismespectrumstoornis. Zij krijgen hier de kans om werkervaring op te doen alvorens door te stromen naar het reguliere arbeidscircuit. Een fantastisch initiatief en absoluut een aanrader!

Praktisch

Adres: Mechelsebaan 249, 2570 Duffel

Het fort van Duffel is gesloten op maandag. Alle andere dagen is het fort geopend van 11.00 u tot 21.00 u, op zaterdag is het zelfs geopend tot 22.00 u. Toegang tot het fort, de tentoonstelling en de omgeving is gratis. Parkeren kan op de ruime parking voor het fort.

Meer informatie

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

%d bloggers liken dit: