Foto’s veilig bewaren

Ik hecht enorm veel belang aan mijn foto’s en ik koppel er ook automatisch mijn herinneringen aan vast. Om het met een bekende internetphrase te zeggen: pics or it didn’t happen – oftewel: als er geen foto’s van zijn, is het niet gebeurd. Ik heb dan ook een panische angst om mijn foto’s op één of andere manier kwijt te geraken. Gelukkig zijn er een aantal manieren waarop je foto’s en herinneringen veilig kan bewaren.

Foto’s opslaan in de cloud

De gemakkelijkste manier om je foto’s te bewaren is door ze op te slaan in de cloud. Wanneer je gebruik maakt van een clouddienst worden je bestanden opgeslagen op een server van deze dienst. Dit doe je door zelf je bestanden te uploaden naar de cloud of door in te stellen dat de bestanden automatisch worden gesynchroniseerd via bijvoorbeeld een app.

Ik gebruik al jaren de Google cloud en ben hier echt tevreden van. Naast het feit dat er automatisch een back-up van mijn foto’s gemaakt wordt, kan ik ook gemakkelijk vanop elk toestel bij mijn foto’s.

Om je foto’s te kunnen bewaren in de cloud, moet je eerst een account aanmaken bij een clouddienst. Bij de meeste clouddiensten kan je jezelf gratis registreren. De opslagruimte die je krijgt bij een gratis abonnement is echter beperkt. Kom je ruimte tekort in je cloud, dan moet je een betalend abonnement afsluiten. Bij Google bijvoorbeeld krijg je 15 GB gratis opslagruimte ter beschikking. Hier kom je al een heel eind mee. Wil je toch extra opslagcapaciteit kopen, dan kost je dat bij Google 1,99 euro per maand voor 100 GB opslagruimte.

Foto’s opslaan op een externe harde schijf

Naast een online back-up in de cloud kan je ook best offline een back-up maken van je foto’s. Een externe harde schijf is hier perfect voor. Ik maak ongeveer 1 x per maand een back-up van mijn foto’s op mijn externe harde schijf. In de praktijk gebruik ik mijn externe harde schijf nooit, maar mocht er iets mis gaan met mijn cloud, dan ben ik mijn foto’s toch niet kwijt.

Herinneringen vasthouden

Wil je jouw foto’s liever tastbaarder bewaren, dan zijn er nog tal van mogelijkheden.

  • Online fotoboek bestellen

Online vind je tal van websites waar je via simpele programma’s zelf een prachtig fotoboek samenstelt.

  • Plakboek maken

Druk wat foto’s op verschillende formaten af, zoek een mooi boek en plakken maar! Het leuke aan een plakboek is dat je er behalve foto’s ook tickets, inkomkaartjes, e.d. in kan plakken. Gebruik wat leuke washitape of gekleurd papier om het boek wat op te vrolijken.

  • Doos vol herinneringen

Is knippen en plakken niet zo je ding, maar wil je wel je foto’s en andere souvenirs samen bewaren? Ga dan op zoek naar een houten kistje. Geef de kist een mooi kleurtje, schrijf er de bestemming op en klaar! Een doos vol herinneringen waar je met plezier nog eens in snuistert.

  • Stel je foto’s tentoon

Het is natuurlijk jammer om je mooiste foto’s weg te stoppen in de cloud, op een externe harde schijf of in een fotoalbum in de kast. Stel ze liever tentoon in bijvoorbeeld de woonkamer zodat je er elke dag van kan genieten. Er zijn verschillende manieren waar op je dit kan doen: leuke fotokaders, een canvas, fotocollage, Ixxi of ga helemaal groots en laat fotobehangpapier maken. Alles kan!

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

%d bloggers liken dit: