Moraira (ES)

Om 2021 op een mooie manier af te sluiten en 2022 alvast goed in te zetten, besloten we om de eindejaarsdagen door te brengen in Moraira in Spanje. Een weekje quality time met mijn gezin onder een stralende zon in een prachtige omgeving: voor mij het toppunt van geluk!

Moraira

Enkele jaren geleden vierden we ook al eens nieuwjaar onder de Spaanse zon, en tijdens één van onze uitstapjes kwamen we langs Moraira. Het dorpje heeft ons toen zo gecharmeerd dat we dit jaar Moraira als uitvalsbasis hebben gekozen.

Moraira ligt in de provincie Alicante in de regio Valencia. Het is gelegen aan de Costa Blanca, dat gekend is voor zijn gematigd klimaat. Het dorpje ligt op ongeveer 80 km ten noorden van Alicante en 100 km ten zuiden van Valencia. Het is dus zeer gemakkelijk te bereiken vanaf beide internationale luchthavens, op slechts een uurtje rijden.

Moraira is een oud vissersdorpje en in tegenstelling tot vele andere kustplaatsen in Spanje heeft Moraira haar oorspronkelijke sfeer weten te bewaren. Hier vind je dan ook geen gigantische hotels of hoogbouw. Toeristen die voor Moraira kiezen, doen dat voornamelijk om tot rust te komen en te genieten. De meesten zijn er ook niet op uit om de drukte op te zoeken, maar mocht je dat toch willen, dan is de ligging van Moraira tussen plaatsen als Dénia, Calpe, Villajoyosa en Benidorm ideaal om toch even te ontsnappen van de rust.

Villas Guzman

Wij verbleven tijdens onze vakantie in een appartement dat we huurden via Villas Guzman. Het appartement was ruim, mooi opgeknapt en had een prachtig uitzicht over El Portet de Moraira. Ook de locatie vlakbij het strand en op wandelafstand van het centrum was perfect!

Bezienswaardigheden

Moraira heeft niet veel bezienswaardigheden, maar is een bezoekje meer dan waard! De grootste toeristische trekkers van Moraira zijn de prachtige stranden en baaitjes, de belangrijkste bezienswaardigheid is Castillo de Moraira.

Hoewel Moraira zelf een prachtig dorpje is, zijn er in de omgeving nog veel meer mooie dingen te ontdekken. Hieronder vertel ik je wat meer over de plaatsen die wij bezocht hebben tijdens ons verblijf in Moraira.

Calpe

Op slechts 15 kilometer afstand van Moraira ligt Calpe. Kenmerkend voor Calpe is Peñón de Ifach, de grote rots die bij Calpe ligt en al van kilometers ver te zien is. Zowel in het noorden als het zuiden van de rots vind je een mooie boulevard met vele restaurants en bars. Ideaal om in de winter even uit te waaien en te genieten van het zonnetje vanop een terras. Ook het strand van Calpe is een aanrader dankzij het fijne zandstrand en het prachtige uitzicht op de Peñón de Ifach.

Cala del Moraig

Cala del Moraig is een kiezelstrand met prachtig azuurblauw water en omringd door bergen en kliffen. Om het strand te bereiken, moet je een steile weg naar beneden te voet afleggen. De adembenemende vergezichten onderweg belonen je alvast voor de moeite. Aan het begin van het strand vind je ook een grot, Cova dels Arcs. In deze grot mengt het zoute water van de zee zich met het zoete water van een ondergrondse rivier. Cova dels Arcs is dan ook een droomlocatie voor duikers en speleologen.

Kasteel van Dénia

Het kasteel van Dénia is gelegen op een rotsachtige heuvel in het centrum van de stad. Het kasteel is ondertussen het populairste monument en één van de symbolen van de stad geworden. Naast het kasteel zelf en het archeologisch museum zijn ook vooral de prachtige panorama’s een belangrijke reden waarom een bezoek aan het kasteel de moeite waard is.

Ruta de los Miradores de Xàbia

Xàbia is gezegend met een aantal adembenemende vergezichten. Deze werden verzameld in een route: la Ruta de los Miradores de Xàbia. Langs deze route van 25 kilometer lang kom je langs 15 uitzichtpunten met onvoorstelbare panoramische plaatjes. Fervente wandelaars kunnen de route te voet afleggen, maar je kan er ook een super leuk roadtrip van maken. Wij ontdekten de route jammer genoeg pas op het einde van de dag, waardoor we slechts een klein stukje hebben bezocht. Maar wat stonden we versteld van de prachtige uitzichten!

Les Fonts de l’Algar

De rivier Algar mondt bij Altea uit in de Middellandse Zee. Op weg ernaartoe komt de rivier langs het dorpje Callosa d’en Sarria. Hier davert de rivier naar beneden waardoor er mooie watervallen ontstaan. Onder de naam Les Fonts de l’Algar is dit hele gebied ondertussen een natuurreservaat geworden.

Villajoyosa

Villajoyosa staat bekend om zijn fel gekleurde huisjes aan de waterkant. De reden dat de woningen hier zo’n karakteristiek uiterlijk hebben, is dat de vissers op deze manier vanaf zee eenvoudig hun huis terug konden vinden. Verder is Villajoyosa bekend vanwege zijn witte zandstranden. Het strand is maar liefst 3,5 km lang. Overal vind je speeltuintjes voor de kinderen op het strand en her en der groepjes palmbomen die voor de nodige schaduw zorgen.

Benidorm

Op terugweg naar de luchthaven van Alicante zagen we vanop de autosnelweg de skyline van Benidorm. Ik had mij al een bepaald beeld van Benidorm gevormd, maar ik wou toch ook eens zelf een kijkje gaan nemen. En ik moet zeggen dat mijn beeld van Benidorm grotendeels overeenkwam met de werkelijkheid: veelal oudere mensen, torenhoge flatgebouwen, veel lawaai, enorm veel drukte én laten we vooral de vele scootmobielen niet vergeten te vermelden. Hoewel het nu niet meteen een plekje is dat ik opnieuw wil bezoeken, is het met zijn 400.000 toeristen per jaar toch één van de populairste steden van de Costa Blanca.

Huiswaarts

En toen was de tijd gekomen om terug huiswaarts te keren. Wat hebben we er weer een fantastische vakantie opzitten. We hebben genoten van de heerlijke zon, onze kinderen hebben uren op het strand doorgebracht en hebben zelfs in zee gezwommen, we hebben genoten van de prachtige omgeving én we hebben vele fijne herinneringen gemaakt. Topvakantie!

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

%d bloggers liken dit: