Kindvriendelijke restaurants

Op restaurant gaan met kinderen is niet altijd evident, maar dat heeft ons nooit weerhouden om door de jaren heen steeds onze kinderen mee te nemen als we uit gingen eten. We hebben dan ook al heel wat kindvriendelijke restaurants ontdekt. We delen graag met jullie onze favoriete restaurants waar kinderen hartelijk ontvangen worden, lekker kunnen eten en niet een hele avond aan tafel hoeven te blijven zitten. Deze lijst wordt bijgewerkt wanneer we nieuwe adresjes ontdekken, dus kom regelmatig een kijkje nemen. Heb je zelf een leuk kindvriendelijk restaurant ontdekt dat nog niet op onze lijst staat? Laat het ons zeker weten en dan testen we dat graag een keertje uit!

Provincie Antwerpen

Café Trappisten
Foto: Café Trappisten

De naam en locatie geven het al een beetje prijs: Café Trappisten ligt vlakbij de abdij en brouwerij van de trappisten van Westmalle. Geen betere plaats om te genieten van een heerlijke Dubbel, Tripel of Extra. Daarnaast kan je bij Café Trappisten ook lekker eten. Voor kinderen staan er aangepaste gerechten op de kaart. De binnenspeelruimte en grote speeltuin staan garant voor pure fun.

Antwerpsesteenweg 487, 2390 Westmalle
https://trappisten.be

Peter & Zout
Foto: Peter & Zout

Peter & Zout is één van onze vaste adresjes voor een avondje uit of gezellige namiddag op het terras. Het lekkere eten en de vriendelijke bediening zijn hun grote troeven. Kinderen zijn hier ook heel welkom! Voor hen werden aangepaste gerechten voorzien en op het grote grasveld waar in de zomermaanden steeds verschillende springkastelen opgesteld staan kunnen ze zich helemaal uitleven.

Antwerpsesteenweg 183, 2390 Westmalle
www.peterenzout.be

Schaliënhuis
Foto: Schaliënhuis

De uitbaters van het Schaliënhuis zijn zelf ouders van 3 kinderen en weten dus als geen ander dat een restaurantbezoek leuk dient te zijn voor het ganse gezin. In het Schaliënhuis word je telkens vriendelijk ontvangen en de bediening gebeurt steeds met een glimlach. De overdekte speeltuin zorgt er voor dat kinderen zowel op zonnige als op druilerige dagen hun energie kwijt kunnen.

Oud-Dorpsstraat 38, 2990 Wuustwezel
www.schalienhuis.be

Rooftop
Foto: Rooftop

Rooftop is één van onze favoriete restaurants en zeker in de wintermaanden kan je ons hier vaak terugvinden. Wanneer je hier binnen wandelt, word je meteen overdonderd door het stijlvolle interieur. Doordat Rooftop is gelegen op de bovenverdieping van een interieurwinkel biedt het verwarmde terras een mooi uitzicht over de omgeving. Voor de kinderen is er een leuke binnenspeeltuin.

Liersebaan 123B, 2240 Zandhoven
https://rooftop.top

Heyhoeveke
Foto: Heyhoeveke

Een gezellig terras, lekker eten, vriendelijke bediening en een speeltuin voor de kinderen. Bij Heyhoeveke vind je alle ingrediënten voor een leuke avond weg met het hele gezin.

Heidehoeven 12, 2980 Halle-Zoersel
www.heyhoeveke.be

Loteling
Foto: Loteling

Loteling staat voor lekkere gerechten, mooi interieur, ruim terras, grote speeltuin en vriendelijke bediening. Hier zullen zowel jij als jouw kinderen een leuke tijd beleven!

Turnhoutsebaan 5A, 2970 Schilde
https://loteling-schilde.be

’t Of in Hove
Foto: ’t Of in Hove

’t Of in Hove is gelegen in een prachtig privépark met eeuwenoude bomen. Vanop het terras heb je een mooi zicht op dit uniek stukje natuur. De kinderen kunnen zich uitleven in de grote speeltuin. Er zijn diverse speeltuigen, een zandbak, een trampoline en een voetbalveldje. Ook binnen is er voor de kinderen een ruimte voorzien waar ze samen gezellig kunnen spelen.

Mechelsesteenweg 115-119, 2540 Hove
www.tofinhove.be

Plaasj Kaffee
Foto: Plaasj Kaffee

Op Linkeroever naast Sint Annastrand vind je Plaasj Kaffee. Het terras biedt een prachtig zicht over de Schelde. Altijd opnieuw krijg ik hier een instant vakantiegevoel! De kinderen kunnen zich volop uitleven in de speeltuin of binnenspeelruimte. Voor de kinderen zijn er eveneens aparte kindermenu’s voorzien met een hoofdgerecht, dessert én een verrassing uit de schatkist.

Wandeldijk 1, 2050 Antwerpen
www.plaasj.be

Den Baron
Foto: Den Baron

Den Baron was voor ons eerder een toevallige ontdekking, maar heeft ons aangenaam verrast. Het interieur is erg smaakvol en warm ingericht en ook op het terras is het fijn vertoeven. Voor de kinderen is er een leuk speeltuintje buiten. Natuurlijk is ook het eten bij een restaurantbezoek erg belangrijk, en ook hier werden we niet teleurgesteld. We hebben erg smaakvol gegeten. Hier komen we zeker nog een keertje terug!

Eikenlei 60, 2960 Sint-Job-in-‘t-Goor
https://brasseriedenbaron.be

Jones Foodbar
Foto: Tripadvisor

Bij Jones Foodbar kan je terecht voor culinair verfijnde gerechten. Als je denkt dat culinair verfijnd en kindvriendelijk niet samengaan, dan heb je het mis. Terwijl de kinderen zich amuseren in de speeltuin, kan jij heerlijk genieten op het terras, de rooftop of binnen in het unieke interieur. Hoewel de keuze aan hoofdgerechten eerder beperkt is, zijn er ook veel sharing gerechten die je gezellig kan delen. Een leuk concept in een leuk kader!

Turnhoutsebaan 439, 2970 Schilde
www.jones-foodbar.be

Wolfstee
Foto: Wolfstee

Hoewel Wolfstee midden in de industriezone van Herentals gelegen is, vind je hier enkel rust en stilte. Op een occasioneel passerende trein na dan… Er is zowel een speeltuin als minigolfterrein en ook op de menukaart werd aan de kinderen gedacht met een volwaardig aanbod voor kinderen. In de zomer kan je plaats nemen op het terras, op koudere dagen kan je gezellig binnen plaats nemen of kiezen voor de pop-up tent. Deze wordt elke winter omgedoopt tot een stijlvolle lodge. Aanrader!

Wolfstee 14, 2200 Herentals
https://wolfstee.be

’t Molenhuys
Foto: ’t Molenhuys

In de schaduw van de Scherpenbergmolen in Westmalle vind je gastropub ’t Molenhuys. Het terras biedt een prachtig zicht over de molen met omringende boomgaard en is ideaal om te genieten van een cocktail met tapas. In de zomermaanden staat er een springkasteel opgesteld en ook zandkastelen bouwen in de zandbak behoort tot de mogelijkheden. Heb je een voetballer in huis? Vergeet dan geen bal mee te nemen, want het grasveld rondom de molen is ideaal voor een leuk potje voetbal!

Antwerpsesteenweg 378, 2390 Westmalle
www.molenhuys.be

De Castelijnshoeve
Foto: De Castelijnshoeve

In het gemeentepark van Halle-Zoersel ligt De Castelijnshoeve, een charmante brasserie waar gezelligheid en lekker eten twee grote troeven zijn. De bediening is ook steeds met de glimlach en voor kinderen zijn er aangepaste gerechten en een leuke speeltuin voorzien. Ideaal om even tot rust te komen!

Kasteeldreef 52, 2980 Halle-Zoersel
www.decastelijnshoeve.be

De Waterhoek
Foto: De Waterhoek

De Waterhoek is gelegen aan het kanaal Dessel-Kwaadmechelen. Neem plaats in de zaal of kies voor een tafeltje op het ruime terras. Voor de kinderen is er een speeltuin en een aangepaste kinderkaart. Ook bij slecht weer moeten de kinderen zich niet vervelen, want binnen is er ook een leuke speelkamer.

Olmensebaan 126, 2490 Balen
https://dewaterhoek.com

De Lindeloo
Foto: De Lindeloo

De Lindeloo is een gezellige bar en bistro waar je heerlijk kan eten tegen democratische prijzen. Voor de kinderen zijn er aangepaste gerechten voorzien waarbij ze naast frietjes, kroketjes en puree ook kunnen kiezen voor steppegras. En dat steppegras is hier de enige echte originele, want De Lindeloo is officiële licentiehouder.

Dorp 103, 2980 Zoersel
www.lindeloo.be

In De Wandeling
Foto: In De Wandeling

In De Wandeling is rustig gelegen aan het Zoerselbos. In de zomer kan je genieten van het zonnetje op het terras, in de winter kan je de gezellige sfeer binnen opsnuiven en je verwarmen aan de open haard. Ook kinderen zullen zich hier zeker thuis voelen, want naast een aangepaste kinderkaart is er voor hen ook een speeltuin waar ze kunnen ravotten.

Peggerstraat 58, 2980 Zoersel
www.indewandeling.be

De Retiese Watermolen
Foto: De Retiese Watermolen

De Retiese Watermolen ligt in een prachtige groene omgeving, vlak bij de schilderachtige watermolen aan de Witte Nete. De kaart bevat heel wat lekkere gerechten, maar de houtgerookte zalm is een absolute aanrader. Voor kinderen is er een leuke speeltuin met in de zomermaanden een springkasteel, en er zitten ook enkele dieren, waaronder geitjes.

Watermolen 5, 2470 Retie
https://deretiesewatermolen.be

De Schandpaal
Foto: De Schandpaal

De Schandpaal is een leuke brasserie gelegen in het centrum van Brecht. Je kan hier terecht voor een ontbijt, lunch, snack of uitgebreide menu. Kinderen kunnen kiezen uit een aantal kindergerechten en worden nadien beloond met een ijsje. Tussen het eten door kunnen de kinderen buiten in de speeltuin hun energie even kwijt.

Hendrik Schoofsstraat 6, 2960 Brecht
www.deschandpaal.be

De Bosrust         
Foto: De Bosrust

De Bosrust is dankzij de grote speeltuin, de minigolf en het maïsdoolhof echt een paradijs voor gezinnen met kinderen. Wanneer de kids zich vermaken in de speeltuin, kunnen de ouders vanop het terras een oogje in het zeil houden en ondertussen genieten van een heerlijk drankje met een hapje. Maar ook voor een uitgebreidere maaltijd kan je hier terecht.

Kleine Horendonk 8, 2910 Essen
www.debosrust.be

De Stroopop
Foto: De Stroopop

De Stroopop is the place to be voor bier- en vleesliefhebbers. Op de uitgebreide bierkaart vind je zeker een biertje dat je nog niet kent en dat het ontdekken waard is. En ook voor een goed stuk vlees ben je hier op het juiste adres. Ook kinderen zullen zeker iets lekkers tussen de aangepaste kindergerechten vinden en kunnen volop spelen in de speeltuin.

Liefkenshoek 151, 2980 Zoersel
www.stroopop.be

RAS
Foto: RAS

Bij RAS ofwel Restaurant Aan de Stroom krijg je een fenomenaal zicht over de Schelde voorgeschoteld. Hoewel ik wat terughoudend was om de kinderen hier mee naartoe te nemen, moet ik toegeven dat ook kinderen hier van harte welkom zijn. Er is voor hen geen speelgelegenheid voorzien, maar de aparte menukaart die tevens fungeert als kleurplaat en het prachtige zicht over de Schelde was amusement genoeg voor hen.

Ernest Van Dijckkaai 37, 2000 Antwerpen
www.ras.today

Croonhof
Foto: Croonhof

Brasserie Croonhof ligt in het centrum van Zandhoven, maar baadt in rust. Het interieur is werkelijk prachtig! Bij slecht weer vind je het dan ook helemaal niet erg om binnen te moeten zitten. Bij goed weer is er echter ook een ruim terras met een leuke speeltuin voor de kinderen. Voor mensen die kampen met voedselallergieën is het fijn dat ze vooraf de uitgebreide allergenenkaart op de website al eens kunnen bekijken.

Amelbergastraat 17, 2240 Zandhoven
www.croonhof.com

Anno 1907
Foto: Tripadvisor

Brasserie Anno 1907 gaat – zoals de naam doet vermoeden – al vele jaren mee. Verwacht hier echter geen oubollig, afgeleefd etablissement. Anno 1907 is namelijk door de jaren heen uitgegroeid tot een hedendaagse horecazaak waar zowel groot, klein, jong en oud terecht kan. Enkele van de pluspunten zijn de ruime parking achteraan, speeltuin voor de kinderen, aangepaste kindergerechten en ruim, overdekt en verwarmd terras.

Handelslei 55, 2980 Zoersel
https://anno1907.be

Notisse
Foto: Resto

Brasserie Notisse opende recent zijn deuren nadat in dit pand voorheen jarenlang Brasserie De Kroon was gevestigd. Bij Brasserie Notisse zijn kinderen meer dan welkom. Zij kunnen zich amuseren in de enorme speeltuin, genieten van een lekkere wafel of pannenkoek of kiezen uit één van de vele aangepaste kindergerechten. Een wandeling langs de nabijgelegen vaart is een absolute must bij een bezoek aan deze brasserie!

Dijkstraat 12, 2240 Zandhoven
www.notisse.be

En daarbuiten

Theatercafé
Foto: Theatercafé

Het Theatercafé is gelegen in het stadspark van Hasselt. Kinderen die komen eten in het Theatercafé kunnen hierdoor fijn spelen in de grote speeltuin van het stadspark die grenst aan het terras van het Theatercafé. Geen zonneschijn, geen probleem! Want ook binnen kunnen de kinderen fijn spelen. En als de kids hun bord netjes leeg gegeten hebben, krijgen ze een muntje waarmee ze een leuk speeltje uit de spiraalbol kunnen draaien.

Kunstlaan 5, 3500 Hasselt
www.theatercafe.be

’t Pachtgoedhof
Foto: ’t Pachtgoedhof

’t Pachtgoedhof is een gerestaureerde hoeve die werd omgebouwd tot brasserie. Kinderen kunnen heerlijk ravotten in de buitenspeeltuin of in de speelboot binnen, maar daarnaast zijn er ook verschillende boerderijdieren die je kan bezoeken. Wij zagen schapen, paarden, ezels, kippen, konijnen én zelfs herten. Wij hebben hier overigens erg lekker gegeten. Voor de kinderen is er een uitgebreide keuze aan aangepaste gerechten.

Molenstraat 85, 9150 Kruibeke
www.pachtgoedhof.be

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

%d bloggers liken dit: