Stadsboerderij Turnhout

In 2008 kocht de stad Turnhout een vervallen 19e-eeuwse langgevelhoeve midden in de Heizijdse velden. De hoeve werd volledig gerenoveerd en ook de omliggende gronden werden aangekocht. Stadsboerderij Turnhout was geboren…

Stadsboerderij Turnhout is een open boerderij waar de natuur volledig centraal staat en waar je een bezoek kan brengen aan de zelfoogsttuin, bijenhal, kruidentuin, compostmeesters en zelfs enkele dieren. Stadsboerderij Turnhout wordt uitgebaat door vzw De Troef, een sociale werkplaats die instaat voor het onderhoud van de gebouwen en gronden.

Uit met Vlieg

Wij vonden onze weg naar de Stadsboerderij via Schatten van Vlieg.

In Stadsboerderij Turnhout ga je aan de hand van een leuke fotozoektocht op zoek naar de verdwenen kleuren van de regenboog. Als je op het einde van de zoektocht bepaalde letters van de gevonden kleuren naast elkaar zet, vind je de plek waar de schat verborgen ligt.

De zoektocht is erg kort (ongeveer 1 km) en is hierdoor ook uitermate geschikt voor kleine kinderen.

Natuurspeeltuin

Tijdens onze schattenzoektocht kwamen we langs de natuurspeeltuin die vlak bij de Stadsboerderij ligt. Onze kinderen gingen meteen op verkenning, want wat is er nu leuker dan spelen in het water?

Praktisch

Adres: Veldekensweg 10, 2300 Turnhout

Stadsboerderij Turnhout is doorheen het jaar geopend op woensdag van 13.00 u tot 17.00 u en op zaterdag, zondag en feestdagen van 11.00 u tot 17.00 u. Tijdens schoolvakanties is de Stadsboerderij geopend van maandag t.e.m. vrijdag van 13.00 u tot 17.00 u en op zaterdag, zondag en feestdagen van 11.00 u tot 17.00 u.

Meer informatie

Meer informatie over Stadsboerderij Turnhout vind je op hun website of Facebook pagina. Wil je zelf ook eens op zoek gaan naar een Schat van Vlieg? Check dan zeker de website van Uit In Vlaanderen om te ontdekken waar je een schat kan vinden.

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

%d bloggers liken dit: