Museum voor Natuurwetenschappen

Het Museum voor Natuurwetenschappen in Brussel is ongetwijfeld één van de leukste musea die ik al heb bezocht. Het museum is dankzij het interactief parcours niet enkel leuk voor volwassenen, maar zeker ook voor kinderen!

Wanneer je het museum binnenstapt, word je onmiddellijk begroet door enkele levensgrote dinsosaurusskeletten. Hoewel de skeletten van de dinosaurussen erg aanlokkelijk zijn om meteen te gaan verkennen, kiezen we er toch voor om de voorgestelde route te volgen. Het Museum voor Natuurwetenschappen is erg groot, maar als je de aangegeven route A-B-C volgt, krijg je zeker alle galerijen te zien:

 • Galerij van de evolutie
 • Levende planeet
 • Zaal van de Mosasauriërs
 • 250 jaar Natuurwetenschappen
 • BiodiverCITY
 • Galerij van de mens
 • Galerij van de dinosauriërs
 • Mineralenzaal

Onze kinderen vonden het bezoek aan het Museum voor Natuurwetenschappen een fantastische ervaring. Ze dwaalden door de verschillende galerijen, luisterden naar de bijhorende audio, speelden spelletjes, keken naar filmpjes, bedienden de vele interactieve schermen en leerden heel veel bij. Vooral de galerij van de evolutie, de levende planeet en de grootste dinogalerij van Europa waren onze favorieten.

Praktisch

Adres: Vautierstraat 29, 1000 Brussel

Volwassenen betalen voor een ticket 7,00 euro, kinderen van 6 tot 17 jaar vergezeld van een volwassene betalen 4,50 euro. Kinderen jonger dan 6 jaar krijgen gratis toegang.

Parkeren in de buurt van het museum kan een uitdaging zijn. Het parkeerterrein van het museum zelf is erg klein en zal dan ook meestal volzet zijn. In de wijk rondom het museum is er eveneens weinig parkeergelegenheid. Gelukkig zijn er wel een aantal parkeergarages in de buurt waar je jouw wagen veilig achter kan laten:

 • Parking Jourdan: Jourdanplein 1, 1040 Etterbeek
 • Parking Forte Dei Marmi: Maelbeeklaan 61, 1040 Etterbeek
 • Parking Tulp: Tulpstraat 39a, 1050 Elsene
 • Parking 2 Poorten: Waterloolaan 2, 1000 Brussel

Meer informatie

Alle informatie over het museum vind je op de website www.naturalsciences.be.

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

%d bloggers liken dit: