Street art wandeling in Merksem

Kunst hoeft niet saai te zijn en vind je ook niet altijd in een museum of galerij. Kunst kan je ook gewoon op straat vinden! In Merksem vind je een heleboel kunstwerken terug op de gevels van huizen en andere gebouwen. Om deze kunst aan het grote publiek te tonen stippelde district Merksem in 2019 samen met Street Art Cities een mooie wandeling uit langs een aantal werken.

Een greep uit de prachtige street art die wij tijdens de wandeling hebben ontdekt:

Hoe werkt het?

Download de gratis app ‘Antwerp Museum App’ en zoek de wandeling ‘Street Art in Merksem’. De app toont je een wandeling van 4,5 km lang waarbij je langs heel wat prachtige street art komt. In de app krijg je ook telkens heel wat extra informatie over de kunstwerken en de artiesten.

Praktisch

Adres: Van Heybeeckstraat 28, 2170 Antwerpen

De street art wandelroute vormt een lus, dus je kan inpikken op de route waar je dat wenst. Wij kozen er voor om de wandeling te starten aan de parking van bibliotheek Park. Hier was op het moment van ons bezoek nog heel veel parkeerplaats en parkeren is hier bovendien gratis.

Meer informatie

Meer informatie over deze wandeling en de verschillende street art werken vind je op de website van stad Antwerpen.

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

%d bloggers liken dit: