De Kleine Boerderij

Plantentuin ‘De Kleine Boerderij’ is een begrip in de Kempen. Oorspronkelijk maakte De Kleine Boerderij deel uit van Wortel Kolonie waarbij de gebouwen en grond sinds 1920 dienstdeden als straflandbouwschool. Bedelaars werden een job in de landbouw aangeleerd zodat ze zelf in hun noden zouden kunnen voorzien. Na afschaffing van de wet rond landloperij, kwam het gebouw leeg te staan. Sinds 2007 is het gebouw en de omliggende gronden in handen van de familie Oprins, die met De Kleine Boerderij een prachtige collectietuin hebben uitgebouwd van wel 8 ha groot. Op het terrein vind je verschillende uitzonderlijke collecties terug van onder andere hortensia’s, lelies, magnolia’s, pioenrozen, toverhazelaars, bamboes, fruitbomen, … Mocht je nog inspiratie nodig hebben voor je eigen tuin, dan is dit echt wel de uitgelezen plek om ideetjes op te doen.

Praktisch

Adres: Ossenweg 1, 2330 Merksplas

Toegangsprijs tot de plantentuin bedraagt 5,00 euro. Kinderen tot 12 jaar mogen gratis binnen. De tuin en het tuincafé zijn geopend van woensdag tot en met zaterdag van 13.00 u tot 17.00 u, op zondag van 10.00 u tot 17.00 u.

Meer informatie

Meer informatie over de plantentuin vind je op de website van De Kleine Boerderij.

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

%d bloggers liken dit: