Malse VoetenRoute

Gemeente Malle heeft zijn eigen, gloednieuwe blotevoetenpad. En aangezien mijn kinderen niets liever doen dan op blote voeten rondlopen, moesten we de Malse VoetenRoute toch echt even uittesten.

Zoals het woord zelf zegt is een blotevoetenpad een pad dat speciaal werd aangelegd om op blote voeten te bewandelen. De Malse VoetenRoute is een wandelroute van 500 meter waarbij je over zo’n 20 verschillende soorten ondergronden loopt: van fijn zand tot schelpen, van grind tot grote keien, van houtsnippers tot houtstronken. Er werd ook een water- en modderstrook aangelegd tot groot jolijt van mijn kinderen. Op het einde van de wandeling heb je dan ook heerlijk vuile voeten. Je vuile voeten kan je afspoelen aan de waterpompen bij het eindpunt, de leuke herinneringen neem je gewoon mee naar huis.

Wil je nog meer uit dit avontuur halen? Dan kan je bij het onthaal van het Provinciaal Vormingscentrum een Malse VoetenRugzak kopen. Voor 10,00 euro krijg je een rugzak gevuld met een natuurdoeboekje, kleurpotloden en een handdoek. De rugzak kan je dan ook meteen gebruiken om je schoenen in op te bergen tijdens de wandeling. Heb je echter zelf al een rugzak bij? Dan kan je ook enkel het natuurdoeboekje en de kleurpotloden kopen voor 2,00 euro.

Praktisch

Adres: Provinciaal Vormingscentrum Malle, Smekenstraat 61, 2390 Malle

De Malse VoetenRoute is volledig gratis en kan je nog bewandelen tot eind oktober. De start van de Malse VoetenRoute bevindt zich tegenover parking 2 van het Provinciaal Vormingscentrum, waar je ook je wagen gratis kan parkeren. Het domein is geopend tussen zonsopgang en zonsondergang. Het onthaal van het Provinciaal Vormingscentrum is tijdens de week open van 8.00 u tot 17.00 u, tijdens het weekend van 8.30 u tot 17.00 u.

Let op! Het Provinciaal Vormingscentrum Malle doet momenteel dienst als vaccinatiecentrum. Hierdoor is er in de omgeving een gewijzigde verkeerssituatie met eenrichtingsverkeer in de omliggende straten. De correcte weg naar het Vormingscentrum (vaccinatiecentrum) staat echter goed aangegeven.

Meer informatie

Meer informatie over de Malse VoetenRoute vind je op de website van Provincie Antwerpen.

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

%d bloggers liken dit: