Floralia Brussels

Afgelopen jaar moest Floralia Brussels nog de deuren sluiten omwille van COVID-19. Dit jaar zijn bezoekers opnieuw hartelijk welkom op het kasteeldomein van Groot-Bijgaarden en kan je terug volop genieten van de bloemenpracht die hier elk jaar opnieuw ontluikt.

Eén keer per jaar opent het kasteeldomein van Groot-Bijgaarden een maand lang haar deuren voor de bloemenshow Floralia Brussels. Tijdens Floralia kan je meer dan 500 soorten lentebloemen bewonderen, waaronder meer dan 400 soorten tulpen. In totaal werden meer dan 1 miljoen bloembollen met de hand geplant in het 14 hectare grote kasteeldomein.

Hoewel Floralia Brussels voornamelijk om de vele kleurrijke bloemen draait, is het kasteel van Groot-Bijgaarden toch ook een belangrijke blikvanger. Het originele kasteel van Groot-Bijgaarden dateert uit de 12e eeuw, maar werd doorheen de eeuwen meerdere malen verbouwd. Het kasteel is dan ook een mix van een middeleeuwse en renaissancestijl. Omwille van de huidige coronamaatregelen zijn de serres, het kasteel of de oude slottoren dit jaar niet toegankelijk voor het publiek. Gelukkig is er buiten meer dan voldoende moois om te bewonderen.

Praktisch

Adres: Isidoor van Beverenstraat 5, Groot-Bijgaarden

Dit jaar kan je Floralia bezoeken van zaterdag 3 april tot en met zondag 2 mei 2021 van 10.00 u tot 18.00 u. De kassa’s sluiten om 17.30 u. Een ticket vooraf reserveren is noodzakelijk. Volwassen betalen 14,00 euro inkom, kinderen van 6 tot 14 jaar betalen 5,00 euro inkom.

Meer informatie

Meer informatie vind je op de website van Floralia Bussels.

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

%d bloggers liken dit: