Verbeke Foundation

Vandaag besloot ik om de kinderen kennis te laten maken met kunst. Om de stap voor hen niet te groot te maken, koos ik niet voor een klassiek museum, maar eentje waar de grens tussen kunst en natuur soms erg vaag is. En dat vind je bij Verbeke Foundation.

Verbeke Foundation is een museum dat in 2007 geopend werd door kunstverzamelaars Geert Verbeke en Carla Verbeke-Lens. Met zijn 12 hectare natuurgebied en zijn 20.000 m² overdekte ruimten is de Verbeke Foundation één van de grootste privé-initiatieven voor hedendaagse kunst in Europa.

Een klassiek museum is het allerminst. Een boeiende, inspirerende, verrassende en indrukwekkende plek is het des te meer. Cultuur en natuur komen er op een prachtige manier samen. Verbeke Foundation herbergt een indrukwekkende verzameling van moderne en hedendaagse kunst. Een deel van de collectie is permanent, maar er zijn ook wisselende tentoonstellingen, waarmee Verbeke Foundation ook kansen wil bieden aan jonge kunstenaars.

Als je Verbeke Foundation met je kinderen wil bezoeken, wil ik je wel even waarschuwen. In de eerste hal zie je veelal dode dieren. Zo word je bij binnenkomst verwelkomd door een boksbal gemaakt van vossenkoppen. Verder zie je heel veel opgezette dieren en dieren op sterk water. Op weg naar het toilet kom je voorbij een fotoreeks waarin een haas gevild wordt. Als je gevoelige kinderen hebt, is het misschien verstandig om deze hal over te slaan of hen vooraf goed voor te bereiden. Mijn kinderen hadden hier gelukkig geen problemen mee en vond het allemaal best interessant en leuk om naar te kijken.

De loodsen van het vroegere transportbedrijf van Geert Verbeke werden omgebouwd tot unieke expositieruimtes. Maar ook de tuin wordt mooi geïntegreerd in het geheel, want ook hier staan diverse kunstwerken verspreid over het immense natuurgebied. De kunstwerken zijn onderhevig aan de natuurelementen en het is erg leuk om te zien hoe de natuur stilletjes aan zijn plekje terug verovert.

Praktisch

Adres: Westakker 1, 9190 Kemzeke

Volwassenen betalen 12,00 euro voor toegang tot Verbeke Foundation. Kinderen tot 14 jaar onder begeleiding van een volwassene krijgen gratis toegang. Parkeren kan gratis op het domein.

Openingstijden

  • Maandag: gesloten
  • Dinsdag en woensdag: alleen groepen op afspraak
  • Donderdag tot en met zondag: open van 11.00 u tot 18.00 u

Meer informatie

Meer informatie vind je op de website van Verbeke Foundation.

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

%d bloggers liken dit: