C-mine

C-mine, vroeger beter bekend als de mijnsite van Winterslag, is nu de creatieve hotspot van Genk. Zowel in als rond de voormalige mijngebouwen is er heel wat te doen. Ontdek design in Studio Pieter Stockmans, geniet van diverse tentoonstellingen in de exporuimtes of kom meer te weten over het rijke mijnverleden van Genk via de ondergrondse C-mine expeditie. Voor elk wat wils! Wij bewonderden vooral de prachtig gerestaureerde mijngebouwen en genoten van de unieke sfeer die hier vandaag nog steeds hangt. En onze kinderen? Die hebben ondertussen iets anders gespot…

Labyrint

Je kan er niet naast kijken! Het gigantisch stalen doolhof die het kunstenaarsduo Gijs Van Vaerenbergh in 2015 ontwierp voor het 10-jarig bestaan van C-mine. Het labyrint meet 37.5 m x 37.5 m en weegt in totaal bijna 190 ton. In de stalen muren van het labyrint zijn doorkijkgaten gemaakt die je de omgeving vanuit nieuwe invalshoeken laten beleven. De kinderen vinden het fantastisch om als een gek in het doolhof rond te lopen en achter elk muurtje te piepen of het pad doodloopt of niet. Topamusement!

Praktisch

Adres: Evence Coppéelaan 91, 3600 Genk

C-mine heeft maar liefst 4 verschillende parkings. Afhankelijk van waar je op de site moet zijn, zoek je de parking het dichtst in de buurt. Voor het bezoekersonthaal of een algemeen bezoek aan de site parkeer je best op parking 1. Deze parking is overdekt en is open van 7.00 u tot 19.00 u.

Meer informatie

Meer informatie over de mijnsite vind je op de website van C-mine.

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

%d bloggers liken dit: